wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det er ikke kun de anderledes baneomgivelser som juniorroerne har skullet vænne sig til i Tokyo, også varmen har bidraget med en udfordring

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Nils Henrik Stene

Vi har taget hul på den sidste del af årets Junior verdensmesterskaber, nogle verdensmesterskaber som i år er gået lidt mindre Danmarks vej, end man kunne have håbet på.

Tre af de fem danske både har natten til lørdag sat punktum for deres deltagelse i årets junior VM i hhv. en C-finale og to B-finaler. Derudover har de to drengebåde begge roet nogle svære semifinaleløb og begge mandskaber skal afslutte deres deltagelse i B-finaler.

Det blev ikke den ønskede start på dagen, set med danske øjne, hvilket ungdomslandstræner Nils Henrik Stene også bekræfter:

”Dagen startede hårdt med de to semifinaler, hvor begge de danske både ender på sjettepladsen, selvom vi egentlig troede de havde en fair chance.
Det er svært at sige præcis hvad der skete med drengene i toeren. Men jeg tror at det bunder i, at den ene af de to ikke helt har været på toppen, på grund af varmen – og så har de begge haft svært ved at få drukket nok væske. I drengedobbeltsculleren sidder de tilbage, med en følelse af, at de var sat fra første tag. Så de er bestemt ikke glade for dagens resultat, og de har også tidligere vist, at deres niveau er højere end det de præsterer i dag.”

Alle otte danske piger har også været på vandet natten til lørdag, hvor de har skullet afslutte deres deltagelse i årets junior VM, en deltagelse der særligt for nogle af pigerne, har været en hård omgang, fortæller ungdomslandstræneren:

”Det har været en svær uge for pigerne i toer uden, men det gode er at de har en dygtig træner, som er god til at tage sig af dem og sætte rammerne for dem. Og så er det rigtig godt at pigerne i toeren og i fireren har hinanden, for jeg tror de ender med at komme hjem med en god oplevelse, selvom de har haft det svært herovre.”

Og det er også varmen, som har spillet ind og været hård for roerne at vænne sig til, selvom roerne hurtigt faldt til i Tokyo, vurderer Nils Henrik Stene:

”Der er hård læring her i Tokyo, og nogle af roerne har haft det svært i varmen. Flere af dem føler også, at de leverer noget som ikke er deres niveau, og det niveau som vi ellers har set fra dem gennem sæsonen.”

Lørdagens samlede resultater

Holstebrodrengene Casper Lindballe og Tobias Bork Kristensen i JM2- var første danske båd på vandet, i deres A/B semifinale, hvor drengene desværre ikke kunne hænge med feltet og slutter på en sjetteplads, der udløser en plads i søndagens B-finale.

JM2x skulle ligeledes ro om en plads i A-finalen, men også de har svært ved at hænge med feltet og slutter ligeledes på en sidsteplads og dermed skal Oliver Skov Jerkovic (Bagsværd) og Nicholas Andersen (KVIK) i B-finale.

JW2- roede dagens anden, danske B-finale, hvor pigerne slutter på sjettepladsen. Dette giver Bagsværd pigerne Mathilde Hjort og Emma Braad Olesen en samlet 12. plads ved årets Junior VM.

JW4- med Mathilde Kiilgaard (DSR), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Brünnich (KR) og Christine Cardel, (Bagsværd) var sidste danske båd på vandet i deres B-finale, hvor pigerne med en slutspurt får minimeret afstanden til Storbritannien, og slutter på en andenplads og samlet 8. plads ved årets Junior VM.

JW2x med Ida Blomstrand (Hadsund) og Sofie Halling Vikkelsøe (Odense) havde efter en flot slutspurt i C/D semifinalen, en C-finale at afslutte deres junior VM-deltagelse i. Her ror de to piger en 3. plads hjem, hvilket giver dem en overall placering som nummer 15.