wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag havde folk omkring Islands Brygge mulighed for at følge med i otter kamp på vandet i havnen, universitetsroernes Big Match blev nemlig afviklet og det med masser af tilskuere på land

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Billeder: Bjarne Nepper-Rasmussen

Selvfølgelig kunne man fra et arrangørsynspunkt, have ønsket sig nogle flere deltagere til regattaen, men overordnet set, er det en tilfreds men måske lidt beskeden arrangør der står tilbage efter afviklingen af Danmarks første universitetsregatta i nyere tid.

At det er en regatta, hvor kun universitetsbåde kan stille op, er med fuldt overlæg fra arrangørens side, da regattaen på den led giver universitetsroere mulighed for ro løb, hvor de ikke også skal kæmpe mod dygtige eliteroere. Her kan universitetsroerne ro mod andre studerende, som måske heller ikke har en lang rokarriere bag sig.

Og lørdag var det så blevet tid til at de fire tilmeldte både skulle i aktion på 1000m banen, mellem Langebro og Bryggebroen.

Det gode vejr som lørdagen bød på, betød at der var mange både på vandet og det gav lidt en udfordring, men samtidig betød det at mange mennesker havde begivet sig ned omkring havnen, og tilfældigvis fik set lidt roning, fortæller arrangør Michael Moerner:

”Det havde været fint, hvis der ikke havde været så mange mennesker på vandet i private både, men det gik alligevel. Og det er mit indtryk at rigtig mange mennesker har fået set noget roning, som ikke havde forventet at de skulle se det.”

Resultater og Odense-bådens skæbne

I herreløbet var der tre både anmeldt, to fra Aalborg og en båd fra Odense. De to Aalborgbåde satte sig på første og andenpladsen, mens båden fra Odense måtte se sig henvist til tredjepladsen, men ikke helt med deres gode vilje.

Odenseroerne havde kun roet omkring 100m før nogle dønninger, der ramte uheldigt, havde fyldt båden fuldstændigt med vand og dermed blev det noget af en udfordring at komme ned til målstregen.

I dameløbet var Aalborg ene anmeldt, og de hurtige damer fra det nordjyske løb med sejren efter et flot løb. Og så er der ikke tilbage at gøre andet, end at håbe på at de til næste år får lidt mere konkurrence fra en eller flere andre damebåde.

Klar igen til næste år

Regattaen for universitetsroerne har fået sin start, og det var på mange parametre en succes. Tilbage står arrangør Michael Moerner, med et ønske om at gentage det hele til næste år, og allerede nu er han begyndt at tænke over, hvordan planlægningen og afviklingen kan blive endnu bedre:

”Der var mange mennesker på land, og jeg har ambitioner at tilskuerne næste år ikke kun går derfra med selve kaproningsoplevelsen, men også får mulighed for, på dagen, at finde mere information omkring roning. Der skal med andre ord arbejdes med noget materiale som tilskuerne kan læse i eller blive guidet frem til mere info.”

Der er også lidt omkring programmet rundt om løbene, som arrangøren gerne vil gøre bedre, så universitetsroerne kan se frem til, at næste års koncept er endnu mere finpudset. Michael Moerner håber på at der til næste år er styr på mere end blot selve løbet, og at forbundet måske kan assistere med hjælp til budgettet så der er lidt penge at gøre godt med.