wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Da der pludselig manglede frivillige til Skole OL ro-finalerne i Aarhus var gode råd dyre

Uden frivillige til at hjælpe med opsætning af maskiner, guidning af klasserne og assistance til rodommeren, så kan det være svært at få afviklet et godt finalestævne ved Skole OL for de 40 6.- og 7. klasser der har roet stærkt nok til at kvalificere sig.

Hjælpen skulle findes ca. 135km nord for Aarhus og Ceres Park. Nærmere betegnet i Aalborg Roklub, hos Bjarne Pedersen og hans universitetsroere.

En hurtig opringning til Bjarne i Aalborg, og der var sat gang i eftersøgningen af frivillige der kunne træde til, med ultra kort varsel. Der gik ikke længe før en mail blev sendt ud til over 50 medlemmer i Aalborg Roklub.

Få dage efter var de første frivillige hænder fundet i universitetsroerne, som nu under finale stævnet skal være med til at give de mange 6.- og 7. klasser en god oplevelse.

Tropperne af seje universitetsroere fra Aalborg Roklub, har sagt ja til at komme og hjælpe, og der er ingen tvivl om, at deres arbejdskræfter bliver nødvendige. Samtidig så får universitetsroerne i bytte en fantastisk oplevelse, og lov at opleve den magiske stemning der vil være i hallen, når de mange skoleklasser skal dyste om at ro 4000m hurtigst, som et hold.

Selve konceptet omkring rokonkurrencerne ved Skole OL er at de klasser, som har kvalificeret sig til finalen ved at ro 4000m holdroning på et ergometer, nu skal mødes og finde de to endelige vindere – en vinder for 6. klasserne og en vinder for 7. klasserne.

Sidste år roede den vindende 6.klasse fra Bremdal skole de 4000m i tiden 14:09.2, mens den vindende 7.klasse fra Ulfborg skole roede i tiden 13:09.4.

Igen i år, har Skole OL fundet en topatlet fra hver sportsgren, som har været med til at repræsentere sporten overfor de deltagende skoleelever.

I år har Lærke Berg Rasmussen været ronings repæsentant, og dette repræsentantskab er der kommet en fin video ud af. Se den herunder.

Finalestævnerne for 6.- og 7.klasserne i roning, løber af stablen d. 20.-21. juni, i Ceres Park i Aarhus. Finalerne er bestemt et besøg værd, hvis man alligevel er i eller omkring Aarhus i disse dage. Alene stemningen er oplevelsesværdig.