wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mange års hårdt arbejde bærer nu endelig frugt i Aarhus – tre aarhusianske klubber, heriblandt Aarhus Roklub, skal have opdateret deres klubhus for et tocifret millionbeløb

Af Bianca Toftebjerg, illustrationer: Gjøde og Povlsgaard Arkitekter

Inden oktober 2020 skal bestyrelsen og medlemmerne i Aarhus Roklub have fundet et sted til alt deres inventar og materiel. For på det tidspunkt, går der nemlig et transformeringsprojekt, af de helt store, i gang.

Søsporten, som er der hvor Aarhus Roklub, Aarhus Kano- og Kajakklub og dykkerklubben KVAK holder til, skal transformeres og laves til et tidssvarende klubhus med fleksible rum og god plads til medlemmerne.

Aarhus Kommune fik de sidste brikker til at falde i hak

Pengene til transformeringsprojektet kommer bl.a. fra Aarhus Roklub, Lokale og Anlægsfonden, en idrætspulje i Aarhus samt Aarhus Kommune, der bevilligede de sidste 8,7 millioner. I alt skal klubhuset moderniseres for lige godt 23 millioner.

Og at transformeringsprojektet er tiltrængt, er der ingen tvivl om, når man spørger formand i Aarhus Roklub Flemming Niebuhr:

”Det kommer jo mest af alt til at betyde, at faciliteterne får det løft som de har trængt til i mange år. Bygningen står stort set som den gjorde i 1936, hvor Aarhus Roklub flyttede ind. Det eneste der er sket, er at man har skiftet et oliefyr og flyttet omklædningsrummene fra stuen og op på første sal. Alt, uden undtagelse, er fra 1936, selv jernvinduerne og elinstallationerne.”

En af de drivende kræfter i projektet er tidligere formand for Aarhus Roklub Hother Hennings, som var med til at påbegynde processen for flere år siden.

”Det bliver en transformation af bygningen og vi får flere funktioner end dem vi har nu. Blandt andet får vi et stort træningslokale, nye omklædningsrum og nogle fleksible rum, som vi kan indrette efter behov. Det betyder rigtig meget for klubben, for lige nu er huset ved at falde ned om ørene på os.”

Onsdag aften faldt det hele endeligt på plads, og det har været en lang kamp fortæller Flemming Niebuhr:

”Det var noget af en forløsning i går aftes, da der stod besluttet på byrådets hjemmeside. Det har været en lang kamp, der har krævet kreativ tækning og der ligger meget hårdt arbejde bag. Alt bliver fælles med de to andre klubber og det forventer vi os meget af.”

Transformeringen skal føre Søsporten tilbage til den oprindelige stil fra 1936, men med langt mere tidssvarende faciliteter.

Hvis alt går efter planen, så skulle de tre aarhusianske klubber meget gerne kunne tage et tip-top klubhus i brug omkring april 2022.