wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roerne slapper af og de nødvendige kræfter skal genvinde før World Cuppen går i gang i weekend

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Røgen har foreløbig lagt sig i Luzern, det er blevet hverdag igen (ja, det er nu ikke helt rigtigt fordi i Schweiz er det helligdag torsdag) og efter tirsdagens følelsesmæssige højdepunkter, er det for de fleste blevet tid til at genstarte systemet.

Luzern har siden fredag i sidste uge været en sand lækkerbisken for de mest passionerede ro-fans. For efter OL-kvalifikationen i den schweiziske naturperle følger nu tre dages World Cup, hvor man kan få en indikation af, hvor vores OL-håb befinder sig form-mæssigt samtidig med, at de unge talenter igen får mulighed for at vise sig frem på rosportens allerfineste scene.

Sportschef Lars Christensen erkender også, at efter at have kørt på de høje nagler, er det tid til at genstarte systemet i optakten til weekendens World Cup på Rotsee. ”Man kan mærke, at stemningen på hotellet og på bådspladsen er helt anderledes end den var for to dage siden. Man kan mærke på alle, der er blevet hernede, at de lige har skullet have pusten igen, og ligesom bygge systemet op igen til et nyt stævne. Folk går og sunder sig lidt, man skal lige finde det der gear igen for at gøre sig klar til en ny regatta”, siger Lars Christensen. Sportschefen forklarer, at de roere, der er kommet herned nu går ind til opgaven med helt anderledes fortegn end de roere, der var i aktion for at kvalificere sig til OL.

Andre fortegn
”For de roere, der er kommet herned nu, der er det forberedelse til noget, der skal foregå senere på sæsonen. For dem, der er det træning i at konkurrere, hvor det for de andre var knald-eller-fald. De roere, der er kommet herned nu, de er ikke der, hvor de skal være endnu. Normalt trapper man lidt ned til en regatta, men der er der nogle, der bare træner henover. Og det betyder også, at vi ikke skal forvente top-resultater af dem, der skal til OL, der er det mere fokuseret omkring, at få en indikation om om de har farten”, siger Lars Christensen.

Alle roere vil uden tvivl glæde sig over, at de nu kommer ned og skulle ro under forhold, der står i diametral modsætning til EM i Brandenburg, som på det nærmeste kan beskrives som ”stævnet, der blæste væk”. På trods af to meget flotte sølvmedaljer til Aja Runge Holmegaard (LM1x) og Jens Vilhelmsen/Emil Espensen (LM2-), fik roerne ikke mulighed for at teste formen af under vejrmæssigt ordentlige forhold. Det gør de til gengæld i Luzern, hvor bjergene som regel er forsikring for noget nær optimale forhold på Rotsee.

550 atleter fra 51 lande stiller stiller til start i Luzern. Danmark stiller op i følgende bådklasser:

LM4-: Kasper Winther Jørgensen (Roskilde), Jacob Barsøe (Roskilde), Jacob Søgaard (Bagsværd), Morten Jørgensen (Næstved)

LW2x: Anne Lolk (DSR), Juliane Elander Rasmussen (Odder)
LM2-:  Jens Vilhelmsen (Bagsværd), Emil Espensen (DSR)
W2-: Anne Dsane Andersen (KVIK), Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR)
LW1x: Aja Runge Holmegaard (Roskilde)