wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu er OL for alvor i gang for dansk roning

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Primærfoto: Balint Czucz

Lørdag formiddag kl. 10.00 gik starten på Vaires-sur-Marne Nautical Stadium for Sverri Nielsen (DSR), i det indledende løb i herrernes singlesculler. Det var sidste heat ud af seks, hvor Sverri mødte HUN | HKG | PAR | BUL, satte sig på føringen fra start, og holdt den hele vejen til mål.

Den seneste uge har ryggen drillet Sverri, det satte han ord på i går, da han snakkede med TV2. Så det var en spændt træner, Jens Vilhelmsen, der sendte den danske roer på vandet forud for det indledende løb, der endte positivt:

”Sverri har været plaget af sin ryg, her i perioden op til, og han har kun prøvet at ro 4km her på banen inden løbet. Så det var lidt spændende, hvordan han ville respondere på en fuld 2km. Men jeg ser rigtig mange positive takter, men også ting han kan forbedre, som vi skal arbejde med. Han kommer godt ud af hullet og ryggen holder til det. Så går han lidt ind og ud af det gode, men han søger hele tiden de tekniske ting han skal. Det er meget positivt, at han ikke pludselig ryger ud af det hele og ikke kan finde tilbage til racerytmen.”

Rygproblemerne, som har ramt Sverri Nielsen (DSR), har gjort, at han i den seneste uge ikke har siddet så meget i båden. Nu går der to hele dage, før han igen, på tirsdag, skal i aktion på robanen og ro kvartfinale. Derfor fortsætter arbejdet med at passe på Sverri og hans ryg, de næste to dage, fortæller Jens Vilhelmsen:

”Det er ca. en uge siden han sidst har siddet deroppe, så det var en god test, for lige at se hvordan han klarer at ro med fuld intensitet. De næste to dage skal vi blive ved med at passe på ham. Der er rigtig meget arbejde for ham på land, i forhold til ryggen. Bl.a. sammen med vores fysioterapeut, der skal laves yoga og strækøvelser for at holde fast i den gode bevægelighed, så den er hvor den skal være.”

For Sverri selv, sad rygproblemerne også i baghovedet. Men han er, som Jens, også tilfreds med sin præstation på vandet, fortæller han til TV2

Tirsdagens kvartfinaler, i M1x med dansk deltagelse i form af Sverri Nielsen, afvikles mellem kl. 10.00 – 10.50.

I morgen, søndag, venter endnu en dag med indledende løb for de danske atleter på robanen. Der skal W2- med Fie Udby (KVIK) og Lærke Rasmussen (DSR) i aktion kl. 10.30, mens W4- med Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde), Frida Sanggaard (Bagsværd) & Astrid Steensberg (DSR) ror kl. 12.30.

Som i dag, vil du kunne følge løbene live på TV2 og på MAX