wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sverri S. Nielsen var det helt store danske højdepunkt lørdag i Luzern, da han kvalificerede sig til sin første World Cup A-finale. Læs, hvordan det gik de andre danskere i aktion lørdag.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

LW1x:
Ligesom i indledende løb fik Aja Runge Holmegaard (Roskilde) og Juliane Elander Rasmussen (Odder) i semifinalen fornøjelsen af, at prøve kræfter med hinanden. Fra start var der forhåbninger om, at begge piger ville kunne klemme sig ind blandt de første tre, der fik adgang til finalen. Men de to danske piger formåede ikke, at hænge på, da toget gik i starten af løbet, og kunne ikke mindske afstanden til Holland, Sydafrika og Frankrig, da hullet først var skabt . Juliane sluttede på fjerdepladsen og Aja blev nr. fem og skulle dermed ro B-finale senere lørdag.

I B-finalen fik Aja med hendes egne ord ”det endeligt til at spille”, da hun efter at have ligget på fjerdepladsen efter de første 500 meter satte et kraftigt ryk ind og roede de næste 1000 meter i bedste tid. I slutfasen formåede hun ydermere at distancere polakken Joanna Dorociak, mens Juliane Elander Rasmussen efter at have ligget nr. tre ved 1000 meter, faldt ned på femtepladsen på de sidste 1000 meter.

W1x:
Mette Dyrlund (DSR) fik afsluttet sin deltagelse i Luzern med en suveræn sejr i kvindernes D-finale. Ingen tvivl om, at DSR-roeren sigter højere, men det er et stykke tid siden, at Mette deltog med landsholdet i en international regatta, og i Luzern fik hun fornemmelsen for, hvor vanvittig højt niveauet er i kvindernes singlesculler. Mette var overhovedet ikke under pres i D-finalen, og fik med sejren sat et fornuftigt punktum for sin indsats i Schweiz.

M1x:
Alt eller intet, den filosofi har Frank Steffensen før brugt før et kapronings-ræs. Og det gjorde han også lørdag formiddag i Luzern i C-finalen, hvor han blæste derudaf og også rundede de første 500 meter først i tiden 1:41:11. Han lå stadig i en gunstig position på andenpladsen efter Englands Thomas Barras efter 1000 meter. Men så var kræfterne også brugt op hos Frank Steffensen, der i slutfasen røg ned på en femtepladsen, da der var helt udsolgt hos roeren fra DSR, der i Luzern for første gang stillede op i singlesculler for landsholdet siden 2014.

M4-:
På trods af, at de for alvor er blevet smidt for løverne, har Tobias Kempf, Steffen Bonde, Tøger Berg Rasmussen og Joachim Sutton imponeret med deres positive og fanden-i-voldske attitude i Luzern, der på sigt forhåbentlig vil kunne bære dem langt. Kvartetten har haft meget lidt tid til at arbejde sammen og det var naturligt, at det var for lidt, når man bl.a kommer op i mod de italienske verdensmestre, som danskerne gjorde i dag i semifinalen. Fra start til slut indtog danskerne femtepladsen uden chance for for alvor at kunne true Holland, Italien og Spanien, der satte sig på de første tre A-finale-givende pladser. Kvartetten skal nu i stedet ro B-finale søndag, men kan glæde sig over, at de har fået uvurderlig international erfaring i Schweiz.

W1x:
I den danske lejr havde man sat næsen op efter at Fie Udby Erichsen skulle booke billetten til A-finalen i dagens semifinale. Det blev desværre ikke tilfældet, da Fie i slutfasen med hendes egne ord blev slået noget ud af den ulidelige varme, som roerne generelt led under i Luzern lørdag. Fie var ellers fint med i starten, da hun rundede de første 500 meter i tiden 1.51. 91 min. på andenpladsen efter Canadas Carling Zeeman. Ved 1000 meter mærket var Zeeman imidlertid gået forbi Fie, der var røget ned på fjerdepladsen. Fie forsøgte med alle kræfter, at komme tilbage i løbet, men Schweizs Jeannine Gmelin, USAs Felice Müller og Zeeman havde allerede sat sig tungt på de første tre pladser og Fie måtte i mål nøjes med fjerdepladsen og en billet til B-finalen.

M1x:
Sverri S. Nielsen har gennem den seneste tid vist meget lovende form, og hans foreløbigt største resultat i karrieren opnåede han lørdag, da han for første gang formåede,at kvalificere sig til en A-finale i World Cuppen. Sverri roede de første 500 meter i 1.44.72 min., hvilket sendte ham på tredjepladsen. Men allerede ved 1000 meter rykkede Sverri forbi litaueren Mindauskas Griskonis, der helt tabte pusten og røg tilbage. Den brølstærke cubaner Angel Fournier Rodriguez kunne han ikke nå, men Sverri holdt fast i andenpladsen til mål foran hviderusseren Stanislau Shcharbachena og på de sidste 500 meter havde danskeren endda kræfter til at sætte bedste tid (1.43.98 min). Fantastisk flot resultat.

LM2x:
Mattias Larsen (Bagsværd) og Emil Espensen har virkelig vist rigtig flot roning i denne weekend, men de har også måttet sande, at denne bådklasse rummer enorm konkurrence, specielt når hele verdenseliten er tilmeldt, som tilfældet har været i Luzern. Næsten pr. tradition skulle Emil og Mattias vise formatet i et semifinale-felt, der også rummede de franske olympiske mestre, Jeremie Azou og Pierre Houin. Men allerede efter de første 500 meter var danskerne 2,85 sek. efter franskmændene, der også fik selskab af Belgien og Grækenland på de første tre pladser, mens danskerne indtog femtepladsen ind til 1000 meter mærket, hvor de var i stand til at gå forbi Polen og dermed sikre en fjerdeplads. Mattias og Emil skal nu ro B-finale søndag!