wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sæsonens første internationale kaproning startede ud med en del opsamlingsløb til de danske roere ved U23EM 2020

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Endelig, endelig, endelig er der kommet gang i den internationale kaproning igen. Lørdag var første dag på vand med international konkurrence siden Baltic Cup, tilbage i september 2019.

Ved U23 EM i Duisburg bød lørdagen på masser af løb for de danske roere, der alle, på nær LM1x, har roet både indledende og opsamlingsløb.

Dagen startede noget gråt, og de første par løb blev afviklet i regnvejr, heldigvis kom solen op ad formiddagen og alle danske roere kom igennem deres opsamlingsløb i tørvejr.

Førstedagen ved U23 EM var en hård en af slagsen for de danske roere, med mange opsamlingsløb. Noget der tegner et billede af et højt internationalt niveau, og at Danmark ikke helt er der hvor vi gerne vil være forklarer Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene:

”I går var en hård dag, med en hård start. Der er sjældent nogen, der ønsker, at ni ud af ti både skal en tur omkring opsamling. Det var naturligvis ikke det vi gik efter og havde håbet på. Det bevidner om, at der bliver roet stærkt ude i verden, så man skal stå tidligt op, hvis man vil være med. Samt at der måske også ligger en forklaring hos os selv.”

Opsamlingsløbene giver flere af de danske både mulighed for at få noget oprejsning fra formiddagens løb, og her ser det også noget bedre ud fortæller Ungdomslandstræneren:

”Eftermiddagens opsamling viser bedre takter, der synes jeg ikke vi falder igennem. Men vi har ikke overskuddet i vores besætninger, til at lave A-finaler. I går var en dag, hvor det var ’stolpe ud’ for vores to firere. I begge opsamlingsløb er det små marginaler der skulle have været anderledes, for at det kunne have været gået vores vej. Selvom vi har en fornemmelse af, at vi er nogenlunde med i opsamlingsrunden i U23 EM, så set ind i det store perspektiv, skal vi huske på at det er opsamlingsløb. Så de tre bedste er ikke med, og det må forventes, at der er en 8-10 nationer, som ikke er med her til EM, og som også kan sætte hurtige både. Men når det er sagt, så eksisterer håbet endnu, vi har tre både i semifinaler, og det ser godt ud for dem.”

Hvordan er det gået de danske roere?

BLM1x med Rasmus Lind (Sorø) roede sig direkte i A/B-semifinale, som han skal ro kl. 08.50 søndag.

BW1x med Anne H. Larsen (KVIK) roede sig til en 3. plads i sit opsamlingsløb, hvilket giver en A/B-semifinaleplads kl. 09.00 søndag morgen.

BM1x med Mathias Heldbo (DSR) vandt sit opsamlingsløb, hvilket sender ham i A/B-semifinale søndag kl. 09.10

BLM2x med Rasmus Konnerup (Hadsund) og Marcus Lyngesen (Holstebro) sluttede sidst i deres opsamlingsløb, hvilket sender dem i C-finalen, søndag kl. 10.00

BW2- med Cecilie Brünnich (DSR) og Marie Ramm (Bagsværd Roklub) sluttede som nr. 4 i deres opsamling, hvilket sender dem i søndagens B-finale kl. 10.15.

BM2- med Aksel Dybdahl Poulsen (KR) og Jacob Grænge Hansen (DSR) roede en B-finaleplads hjem, som de skal ro søndag kl. 10.20

BW2x med Sarah Lindberg og Mia Sofie Rützou (Odense) roede sig til en femteplads i deres opsamlingsløb, hvilket sender dem i B-finalen kl. 10.25 søndag.

BW4- med Mathilde Kiilgaard, Marta Kempf, Cristine Meinert Cardel (DSR) Mette Køchs (Aarhus) roede sig til en 3. plads i deres opsamling, hvilket betyder at de lige misser en plads i A-finalen og dermed skal ro B-finale kl. 10.30 søndag.

BM4- med Casper Lindballe, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Kaare Mortensen (alle Holstebro) roede et tæt løb, hvor de slutter som nr. 3 og dermed går i søndagens B-finale, der roes kl. 10.35

BLW1x med Amalie Brems (DSR) blev nr. 3 i sit opsamlingsløb. Dette sender hende i B-finalen søndag middag kl. 11.52

Søndag er der semifinaler samt C- og B-finaler for de danske roere. Husk at du kan følge med på livestream, som du kan finde link til her på roning.dk.

Derudover er der mange flere billeder at finde på Facebook, på siden Ungdomslandsholdene i roning, og vil du følge de danske roere endnu tættere, så kan du hoppe over på vores Instagram roning.dk