wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Endelig er vi på vej tilbage til normalen, selvom dette års Sorø Regatta blev afviklet for lavere blus end normalt

Af Bianca Toftebjerg

Starten på 2021 har været præget af den ene aflysning eller udskydelse efter den anden, men i den forgangne weekend blev der endelig, for alvor, taget hul på vand- og regattasæsonen 2021 med Sorø Regatta. For selvom DRC har afholdt tre velplanlagte Raceweekender henover foråret, så er Sorø Regattaen den første i år, hvor der har været udskrevet løb for alle.

Med 316 tilmeldinger og i alt 261 deltagere, var det dog en noget mindre regatta, end for to år siden, men i år har de udenlandske roere heller ikke haft mulighed for at stille til start, så her skal en del af forklaringen altså findes.

Til gengæld har der i weekenden både været junior-, senior- og mastersroere på Sorø Sø for at teste regattaformen af, efter et forår hvor man har skullet kigge langt efter de almindelige regattaer.  Og klubber fra alle dele af Danmark, fra Holstebro Roklub, som i øvrigt også stillede til med flest startende sæder (117), til både Skjold, KVIK og DSR fra Strandvænget i København, havde fundet vejen til den midtsjællandske sø.

Roklubben Stevns var også til start i Sorø.

Også DFfRs dygtige banedommere var på plads, både ved udgangsbroerne, på vandet og ved mål blev der holdt øje og tjekket at alt gik rigtigt for sig.

Bådene tjekkes efter, inden roerne får lov at gå på vandet

På pladsen foran Sorø Roklub og nede omkring mål, var den gode stemning heller ikke til at tage fejl af. Heldigvis viste vejret sig også fra sin fornuftige side, solen var dog kun en pletvis gæst, men vinden holdt sig i ro, og gav roerne gode betingelser på vandet.

Sjællands Regattaforening kan se tilbage på den forgange weekend og glæde sig over en velafviklet regatta, der også giver en indikation på at vi forhåbentlig kan komme til flere regattaer rundt om i landet, hen over sommeren og det tidlige efterår.