wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Selvom der ingen Award Night blev i 2020, så skal Årets Træner 2020 stadig findes og kåres

Primærfoto: Dorthe Jensen, copenhagenloadstar

De forgangne to år har titlen Årets Træner været uddelt ved DFfRs Award Night, men som så meget andet, måtte arrangementet aflyses, men uanset skal titlen deles ud, selvom det først bliver i 2021, så skal Årets Træner 2020 stadig findes.

Blandt mange gode indstillinger der er blevet udvalgt tre nominerede kandidater til Årets Træner 2020, og i år skal vi igen godt rundt i det danske land for at finde de tre nominerede.

Den første nominerede træner er Andreas Sloth fra Danske Studenters Roklub.

Andreas er nomineret fordi han giver de roere som han træner, en følelse af at blive hørt, og fordi han har mødt deres utilfredshed omkring oplevelsen af uretfærdige selektioner, førhen og lyttet og til sine roere og lavet ændringer.

Indstillingen af Andreas, tegner også et billede af en træner, som kan have flere bolde i luften, uden at hans roere kan mærke det på hans fokus:

”Samtidig med at have et projekthold mod EM, sammen med Cledwin Ellison, havde Andreas også 30 coastalroere han skulle holde hånden over. Det må have været stressende, men det har man ikke kunne mærke på ham.”

Også under den hårde coronanedlukning, har Andreas kunnet motivere og holde gejsten oppe hos sine roere, og derudover altid står klar til at lytte til hans roere, når de går til ham.

Den næste nominerede træner er Jørgen Bakkeskov Andersen fra Roklubben Stevns.

På blot få år er Jørgen blevet en stor, vigtig del af roklubben og han er en ildsjæl, som har et tydeligt og mærkbart engagement i det rofaglige, såvel som det sociale liv i Roklubben Stevns. Og i indstillingen lægges der vægt på, at det ikke kun er det rofaglige som Jørgen har fokus på i sin trænergerning:

”Det skal være sjovt at gå til roning og samles med andre unge under rosportens paraply. (…) Jørgen griber enhver lejlighed til at tage de unge med til regattaer, til at involvere forældre og motivere til fællesspisning efter træning.”

Under forårets nedlukning var Jørgen også klar med træningsprogrammer til sine roere og sørgede for at de fik stillet ergometre til rådighed hjemme, sådan at de stadig kunne vedligeholde deres træning.

Den tredje nominerede træner er Pia Hinrichsen fra Randers Roklub

Pia er nomineret fordi hun har startet ungdomsroningen op igen i Randers Roklub og fordi hun gør alt hvad hun kan for at de unge roere får en god oplevelse med sporten, og samtidig altid står klar til at få det hele til at gå op i en højere enhed, når det gælder hendes roere. I indstillingen er det også tydeligt, at Pia til enhver tid er klar til at gå et ekstra stykke for hendes roere:

”Pia vil os alle så meget og hun gør alt for at der kommer nye til, så ungdomsafdelingen kan vokse yderligere. Hvis der skal ekstra træning til, udover de ugentlige træningspas, er hun altid med på en tur på vandet, og er der problemer med at komme til træning, ja så henter Pia da bare, så alle kan være med.”

Der er ingen tvivl om, at det er en hjertesag for Pia at hendes ungdomsroere ikke blot skal gøre det godt, men også skal trives i træningen og klubben, uanset om de ror på kapronings-, motions-, eller hyggeniveau.

Hvem der bliver Årets Træner 2020 er endnu ikke afgjort, men afgøres via afstemning. Afstemningen er ikke offentlig, men foregår på den måde, at klubber, der er medlem af DFfR hver har en stemme mens DFfRs Kraftcenterklubber hver har to stemmer.

Prisen vil først blive uddelt i 2021, hvor vi forhåbentlig har bedre mulighed for at lave et overraskelsesarrangement for den vindende træner i trænerens klub. Du kan altid holde dig opdateret her på roning.dk.