wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Du kan både få ny inspiration og dele din yndlingstur med andre

Savner du inspiration til en tur på vandet? Eller brænder du for at dele din favorit tur med andre? På udinaturen.dk findes der blå ruter, som kan inspirere til flere gode ture på vandet, og der er plads til endnu flere ruter.

Vi har længe arbejdet for at få lagt blå ruter og blå støttepunkter ind på bl.a. Udinaturen.dk. Det er nu lykkes. Ca.100 beskrevne blå ruter er i færd med at blive lagt online. Beskrivelserne af de blå ruter er hovedsageligt udarbejdet af destinationsudviklingsselskaber i samarbejde med lokale kajak- og roklubber, med stor fokus på sikkerhed og information om de lokale restriktioner for adgang, naturområder o.l. Forhåbentlig kan kort og beskrivelser være til inspiration for borgere og turister til den næste tur ud i det blå.

Rutebeskrivelser på vej online

Processen med at få beskrevet og synliggjort de blå ruter på Udinaturen.dk kun lige er begyndt. Kommunerne har for nyligt fået ansvaret for de blå ruter og de er i gang med at integrere dem i deres GIS-system, hvorefter de kan blive lagt ind på Udinaturen.dk. Dette sker i forskelligt tempi og derfor kan der være nogle af ruterne som ikke er fuldt beskrevet på Udinaturen.dk. I DFfR har vi de fulde beskrivelser af ruterne, så hvis du ønsker at få dem tilsendt, kan du kontakte facilitetskonsulent Kamilla Ryding, find kontaktinfo her på siden.

I DFfR arbejder vi for, at roere og padlere har de bedst mulige betingelser for at kunne komme på vandet, ro ture og dyrke vandsport. Vi ønsker de samme muligheder for at komme ud på gode ture i det blå, som der f.eks. er for vandrere i det grønne. Derfor arbejder vi for at forsvare alles adgang til vandet, beskrive og synliggøre alle de gode steder at ro i landet samt at der etableres endnu flere understøttende faciliteter på land.

Giv dit turforslag videre

Har du en idé til en blå rute, som du synes andre skal have mulighed for at prøve? Der findes helt sikkert mange flere fantastiske blå ruter og turmuligheder i det blå, som også bør komme ind på Udinaturen.dk. Derfor, hvis du kender til en god rute, som endnu ikke er beskrevet, hører vi gerne fra dig. Kontakt facilitetskonsulent Kamilla Ryding, så formidler hun informationerne videre til de enkelte kommuner, som kan tilføje nye ruter og faciliteter på kortet.

Sådan finder du de blå ruter på Udinaturen.dk

Gå ind på www.udinaturen.dk

Klik på “Find faciliteter på kort”

Klik på “Sejlrute”

Du kan også søge specifikt efter isætningssteder, shelterpladser ved vandet m.m.