wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den forgangne weekend var der stor aktivitet på og omkring Sorø sø, da Sorø Regattaen blev afholdt, og samtidig var vært for de årlige Junior Nordiske Mesterskaber

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Nils Henrik Stene

Med over 750 tilmeldinger var Sorø Regattaforening endnu en gang kommet på noget af en arrangøropgave, med at få de mange starter passet ind i programmet. Men det betød også at der fra morgen til aften, både lørdag og søndag var masser af roning at se, på den sjællandske sø.

Tilbage står Tommy Knudsen, formand for Sorø Regattaforening, med en succesoplevelse og en velafviklet regatta, som i øvrigt er den største han kan huske:

”Weekenden har været rigtig god. Selvfølgelig gør godt vejr at det hele er lidt sjovere, men det hele kørte bare fra starten af. Der er altid noget som kan gå galt, men i år så fungerede det hele bare fra starten af. Jeg har ikke hørt om nogle uheld, bortset fra et par enkelte kæntringer – men det er jo hvad der sker.”

Og selvom regattaen i år også skulle være vært for de Junior Nordiske Mesterskaber, så betød det ikke så meget set med arrangørøjne. Dog krævede løbene lidt ekstra afviklingstid, men dette blot af reglementsmæssige årsager.

De frivillige kræfter er guld værd

For at de mange roere får en god regatta, skal der i kulisserne stå en masse frivillige og sørge for at alt fungerer som det skal – og Sorø Regattaen er ingen undtagelse. Og heldigvis er regattaen udstyret med rigtig gode frivillige kræfter, som også får fortjent ros fra Tommy Knudsen:

”Det er rigtig gode folk, der kan tage fat – og de har gjort et rigtig stort arbejde. De skal jo være klar, inden det hele starter. Alle skal være på plads i både, og i start og målområdet, og uden dem kunne det slet ikke lade sig gøre.”

Igen i år, blev medaljeoverrækkerne varetaget af kendte navne indenfor rosporten, og bl.a. Mads Kruse Andersen var med til at hænge metal om halsen på de dygtige roere. Vinderne af de nordiske mesterskabsløb fik overrakt medaljer af repræsentanter fra de forskellige nordiske lande.

Ikke kun medaljer på spil for roerne

Som bekendt, så har Sorø Internationale Regatta også lagt baner til dette års Junior Nordiske Mesterskaber, og ni både repræsenterede Danmark på Sorø sø. I alt blev det til fem guldmedaljer, i hhv. JW2x JW4-, JW2-, JM4x og JM2-, hvilket ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er fint tilfreds med.

Men for roerne er det ikke kun guldmedaljer der er i spil, Sorø Regattaen er nemlig også en stor iagttagelsesregatta for det kommende Junior VM, samt Coupe de la Jeunesse. Og faktisk så er udtagelserne allerede landet, se Junior VM udtagelserne her og CDLJ udtagelserne her.

At mesterskaberne i år har været afholdt i Danmark, i forbindelse med en anden regatta, betyder at roerne har været afsted med deres klubber, frem for normalt hvor de rejser sammen i landsholdstruppen, det giver en anden gruppedynamik, men ikke uden fordele fortæller ungdomslandstræneren:

”At JNM ligger på ’hjemmebane’ betyder at det er et mindre sammentømret hold vi er afsted med, fordi roerne har været afsted med deres klubber. Men omvendt betyder det, at der er mere opbakning når de ror deres løb, og det er dejligt. Særligt sammenlignet med sidste år i Finland, hvor der ikke var en eneste.”

Den danske drenge otter sørgede for at levere spænding i deres løb, hvor de måtte se sig henvist til andenpladsen, blot 20 hundrededele af et sekund efter Sverige. Her må man glæde sig over, at ikke kun Danmark har et dygtigt juniorhold, men at vores svenske naboer også har talentfulde juniorroere. For på trods af et nederlag i otter, leverede de danske drengene en flot præstation på vandet.

Og alt i alt leverede de danske juniorroere flotte præstationer på Sorø sø i weekenden, og Danmark tager den samlede sejr ved Junior Nordiske Mesterskaber.

Sorø Roklub har et travlt år 2018, allerede på nuværende tidspunkt har klubben været vært for den officielle standerhejsning, deres eget 100års jubilæum og Sorø Internationale Regatta i år med tilhørende JNM. Men det er ikke slut endnu, klubben har stadig Begynderkaproningen d. 1. september at se frem til, og så er værtskabet for årets Danske Mesterskaber d. 6. oktober også tilfaldet klubben.