wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Verdensmesterskole i Sakskjøbing Roklub

Den 3. og 4. juli blev der afholdt Verdensmesterskole i Sakskjøbing Roklub, hvor 8 friske unge mennesker havde tilmeldt sig for at få fed oplevelse med roning. Om fredagen prøvede de EDON-både og prøvede også en 2’er Coastal-båd. Lørdagen bød på en lang tur i 4’er gig til Oreby (8 km). Vejret var fantastisk de dage, så der blev også badet og leget i vandet.

Klubben har i flere år prøvet at gøre roning attraktivt for de lokale unge, blandt andet ved at invitere skoleklasser til træningsforløb og Danmarks Stærkeste Klasse og, som det skete fredag og lørdag, at holde Verdensmesterskole. Denne gang skete roskolen i samarbejde med Dansk Forening for Rosport og det kommunale sommeraktivitetsprogram “Aktiv Sommer”. Ud af de otte unge der havde tilmeldt sig, havde de fem, ikke i forvejen nogen tilknytning til klubben.

Sådan noget som “Aktiv Sommer” vil vi gerne blive ved med at være med i, for der kommer de her jo frivilligt og får prøvet noget af og overskredet nogle grænser”, siger Svend Rykær, rochef i Sakskjøbing Roklub, og tilføjer med et smil: “Og de er altså kvikke til at fange det – det er lidt sværere for os ældre!”.

Svend Rykær glæder sig over, at også de unge i området synes at have fået øjnene op for rosporten. “Vi har fået fire nye medlemmer i år, så vores ungdomsafdeling er nu oppe på omkring 20 medlemmer.”

Lørdag kunne Sakskjøbing Roklub også fejre sin 110 års fødselsdag, som blev markeret med ro-aktiviteter og fællesspisning for klubbens medlemmer. Stort tillykke!