wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Kronprinsen var en tur i romaskinen til Skole OL lokalstævnet i København, mens knap 500 elever deltog ved Middelfarts Stærkeste Klasse – det største Skole OL Rosport stævne i Danmark.

Der var fuld knald på i Sparta Hallen tirsdag d. 9. maj da 184 elever fra 6.klasserne på Sølvgades Skole, Niels Steensens Gymnasium, Guldberg Skole og Engstrandskolen dystede om at blive Københavns Stærkeste Klasse. Rokonkurrencen blev afviklet af Roklubben Skjold som en del af det lokale Skole OL stævne på Østerbro i samarbejde med atletikklubben Sparta. I alt 2.000 skoleelever og H.K.H Kronprins Frederik deltog til stævnet.

Atletikklubben Sparta havde sørget for et fantastik set-up med indmarch med sambaorkester, den skoleolympiske fakkel, der blev tændt, og en efterskole til at stå for opvarmningen af deltagerne. Efter et 2km motionsløb gik ro-konkurrencerne i gang. Kronprinsen fik da også prøvet en tur i romaskinen til en dyst på 200m mod tre friske elever. Her fik han kamp til stregen, især fordi han tabte vigtige sekunder, da han faldt af sædet undervejs.

Alt det eleverne havde trænet sammen med Roklubben Skjold eller Hvidovre Roklub, blev bragt i spil på denne konkurrence-dag, hvor der både blev kørt indledende og finaleheats på 4000m distancen. I pauserne var der tre forskellige side-events at deltage i: 200m sprint (med et medlemskab til Roklubben Skjold på højkant), et kreativt værksted, hvor der blev produceret flotte plakater, og ro-skydning, hvor pulsen først skulle op i romaskinen, og der derefter skulle skydes med lasergevær.

Dagen efter var det Strib Ro- og Kajakklubs tur til at være værter for et lokalt Skole OL Rosports stævne – det største i Danmark med knap 500 deltagende elever fra 21 klasser fra ni forskellige skoler. Over 25 frivillige stod klar til at tage imod de mange elever i Strib Hallerne på Strib Skole. Stævnet blev indledt med en indmarch, hvor klasserne kunne fremvise flotte bannere, som de havde fremstillet hjemmefra. Erik akkompagnerede Nationalsangen på sin harmonika, som alle eleverne sang med på af fuld hals. Sikke en stemning! Efter åbningstalerne, blev Skole OL stævnet erklæret for åbent, og eleverne gik i gang med opvarmningen. I pauserne var der også her sørget for side-events, nemlig 200m sprint og en orienteringsløbs tur rundt i området. Begge events blev flittigt besøgt.

Alle klasser roede både indledende og finaleheats, og langt de fleste klasser forbedrede sig markant. Taget på Strib Hallen var tæt ved at lette, og lydniveauet var skruet helt op, når syv klasser af gangen dystede mod hinanden. Der blev slået på tromme, heppet, råbt og skreget. Det var en fryd at se hvordan eleverne bakkede hinanden op og hjalp hinanden hele vejen igennem – uanset om de lå først eller sidst.

Det var tydeligt at se, at Anna Trolles skole, der løb med sejren (og dermed en plads til Skole OL finalen i Aarhus) hos både 6. og 7. klasserne, havde trænet meget målrettet op til stævnet. ”Stemningen har været helt fantastisk i dag. Arrangørerne har virkelig gjort noget ud af det i år! Vi har trænet i alle idrætstimerne de sidste 6 uger og eleverne har virkelig taget det til sig. At deltage her har givet klassen rigtig meget fællesskab og de elever som ikke har succes i f.eks. boldspil får succes her, hvor de kan bruge deres fysik” udtaler Sabine, lærer på Anna Trolles Skole.

En stor ros skal lyde til Roklubben Skjold og Strib Ro- og Kajakklub for det kæmpe arbejde de har lagt i planlægningsfasen og på selve arrangements-dagen. Skolelærerne er meget imponerede og fuld af beundring for de super gennemførte og veltilrettelagte stævner!