wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den 10. maj er der roning på programmet, når TV2 Lorry viser anden del af Thomas Uhrskovs programserie ”Aktivt Vand” om roning.

Humlebæk-roeren Thomas Uhrskov har tilrettelagt og produceret programmet ”Aktivt Vand”, hvis andet afsnit handler om roning.

Af Gustav Højmark-Jensen

Programmet, der vises på TV2 Lorry den 10. maj, men som også allerede nu kan ses på TV2 Lorrys hjemmeside, viser både scener fra roning i outrigger, ergometer og kaproning ved World Rowing Masters Regatta 2016.

Thomas Uhrskov fra Humlebæk Roklub ville med programmet vise, at vi som danskere, der er omgivet af vand, har et utal af muligheder for være aktive i det:

”Med det her afsnit om roning vil jeg i virkeligheden gerne vise det samme som i alle de andre programmer, nemlig at vi er omgivet af vand, og at der er de fedeste muligheder deruede. Roning er fantastisk fordi det er en social sport, hvor man samarbejder og man yder det man kan. Man følges ad, og det er en enormt god ting, når det handler om en fysisk aktivitet. Man kan godt tænke: ”jeg orker det ikke, eller jeg springer over i dag” – men i roning er der altså nogen, der venter på dig. Man får så meget mere energi af at være ude på vandet, og det ville jeg også gerne vise med det her program”, fortæller Thomas Uhrskov.

Håbet om at skabe lidt mere opmærksomhed omkring roning, og aflive myten om, at roning kun er for den ældre aldersgruppe, var også en af grunden til, at Thomas Uhrskov lavede programmet:

”Med programmet håber jeg, at barrieren eller dørtrinnet til roning bliver lavere – så man tænker ”når ja, det er da også for mig det her”. Man behøver ikke ligne Eskil Ebbesen for at få noget ud af roning, dét ville jeg også gerne vise. Og så vil skal der også gøres op med den myte om, at roklubber kun er for ældre mennesker. Der er store og aktive ungdomsafdelinger overalt i landet. Men myten udspringer jo af det faktum, at man kan blive ved med at ro, selvom man bliver ældre, og det er jo en god ting! Men det vigtigste for mig med programmet, det var at fortælle, at det næsten er lige meget hvor man bor, så er der ikke langt til en roklub”, slutter Thomas Uhrskov.

Undervejs i programmet og på TV2 Lorrys hjemmeside gøres der også opmærksom på, hvor man kan finde den lokale roklub, så det er ikke utænkeligt, at man efter den 10. maj måske vil opleve en stigende interesse i og omkring sin lokale roklub.

(Forsidebillede fra tv2lorry.dk).