wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der var mange ting at fejre da en af de ældeste roklubber i norden kunne fejre 150 års fødselsdag

Nordens ældste roklub fyldte 150 år den 22. september 2016. Roforeningen kan dermed markere det største jubilæum en nordisk roklub nogensinde har fejret. Roforeningen KVIK har valgt at udnytte deres jubilæum til at kigge fremad i stedet for tilbage.

Af Gustav Højmark-Jensen

Roforeningen KVIK blev oprettet i 1866, og navnet stammer fra den fire-åres robåd som bådbygger C.L. Jacobsen byggede efter aftale mellem grosserer Harald Hansen og premierløjtnant Valdemar Hoskiær, der begge efter oplevelser fra England, ville bringe roningen til Danmark. Det blev starten på Danmarks første roklub og dermed for en stolt tradition.

billede-2 KVIK 150
Formanden for DFfR var også at finde ved fejringen af det flotte jubilæum. Foto: Tine Aabye & Roforeningen KVIK.

Roforeningen KVIK har benyttet jubilæet til at vende blikket fremad, og anvendt muligheden til at fortælle om fremtidens visioner for roklubben. Frederik Østerberg, formand for Roforeningen KVIK, vil fokusere på én ting, nemlig flere aktive medlemmer på tværs af roforeningen. Flere aktive roere hele året, flere aktive roere i flere sæsoner og til sidst flere aktive medlemmer i det traditionelle foreningsarbejde er de parametre som roforeningen vil fokusere på i de kommende år.

Roforeningen KVIK er blandt de mest populære idrætsforeninger i København, og derfor gav Københavns Overborgmester Frank Jensen også roforeningen en hilsen med på vejen:

“Det glæder mig at se, at KVIK ikke blot er et stykke danmarkshistorie, men en dynamisk forening i rivende udvikling. København nyder godt af KVIK, og KVIK nyder godt af København. Det skal vi huske, når vi i de kommende år udvikler havnearealerne. Sammen”.

billede-3 KVIK 150
Jubilæet var den perfekte anledning til at dåbe de nye robåde. Foto: Tine Aabye & Roforeningen KVIK.