wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Hadsund Roklub bruger standerhejsningen til at hverve frivillige på en helt ny måde.

Loftet i opholdsstuen bliver dekoret med metervis af rød snor. På snoren vil hænge over 200 forskellige opgaveark. På hvert opgaveark er en konkret opgave beskrevet, kvalifikationer og deadline fremgår samt et estimeret tidsforbrug. Standerhejsningen er normalt et tilløbsstykke for klubbens medlemmer, og nu vil bestyrelsen bruge det traditionsrige arrangement til at synliggøre alle de mange opgaver der mangler frivillige til.

”..Vi har gennem det seneste års tid arbejdet på en organisationsændring i klubben. I dag har vi et driftsudvalg der fungerer, og hvor jeg som formand ikke behøves bekymre mig om tingene sker. For det sker helt af sig selv. En dag kom jeg til træning i klubben og opdagede at bådbroen var blevet lagt ud. Det havde driftsudvalget organiseret helt uden mig” fortæller en glad Anders Toft Christensen, formand Hadsund Roklub. ”Nu skal vi ind og lave samme øvelse for vores aktivitetsudvalg. Vi skal finde frivillige, der vil hjælpe med afgrænsede opgaver. Derfor har vi lave et stort puslespil, hvor alle opgaver indgår. Hver brik er en selvstændig opgave, som vi håber at finde en person der vil tage sig af. Tilsammen udgør alle brikkerne et samlet billede over alle de aktiviteter, som vi håber at få søsat her i klubben”.

Hadsund roklub har gennem det seneste år kørt et udviklingsprojekt sammen med DFfR. ”…Ideen med at hænge alle opgavesedlerne op i loftet har vi fået gennem vores klubudviklingsprojekt med DFfR. Jeg glæder mig meget til at se opholdsstuen pyntet med alle sedlerne. Og mest af alt glæder jeg mig til at opleve medlemmernes reaktioner. De mange sedler kommer dels til at vise, hvor mange opgaver der er. Og dels vise vigtigheden af, at alle er med til at løse en eller to små isolerede opgaver. Målet er klart at så mange sedler som muligt skal have en ejermand”.

Hadsund Roklub har standerhejsning den 2. april.