wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Højt niveau og god stemning kendetegnede langdistance-regattaen i Odense. Ungdomslandstræneren er fortrøstningsfuld

I lørdags blev årets første regatta på vand, Odense Langdistance, afholdt i Odense Roklub. Regattaen bød på et højt niveau og god stemning.

Af Jonas Melander Hammer. Fotos af: [email protected]

Lørdag afholdt Odense Roklub årets første regatta på vand. Odense Langdistance markerer starten på årets udendørssæson, og regattaen bød på glade roere og et godt niveau.

Midt i byggerodet efter sidste års brand var stemningen som altid høj. Årets første regatta gav dog også grund til lidt nerver hos både trænere og roere. For første gang i år blev det nemlig rigtigt synligt, hvordan farten ser ud i forhold til andre roere.

Som noget nyt er der et krav om, at der roes i små bådtyper om lørdagen – single- og doublescullere. Om det siger ungdomslandstræner, Nils Henrik Stene:

”Set fra min side giver det vigtigt indblik i, hvordan roerne er i stand til at flytte båden på vandet. Det giver et godt fundament til at kunne træffe gode beslutninger gennem sæsonen.”

Selvom kravene om at ro i de små bådtyper er noget helt nyt, påvirkede det ikke niveauet ved regattaen. Et niveau som ungdomslandstræneren ser som overordnet rigtigt godt.

”Jeg synes, der har været hold, som har vist gode takter ved regattaen, og som jeg tror kan vise styrke gennem sæsonen. Der har også været hold, som jeg havde forventet mig mere af på nuværende tidspunkt, og hvor jeg sporer plads til forbedring.”

Odense Langdistances tidlige placeringen i kalenderen er rigtigt god til at skabe en idé om, hvordan sæsonen kommer til at flaske sig. Det giver trænerne en mulighed for at se, hvad der kan arbejdes med.

”Regattaen i Odense er rigtig god til at sætte et udgangspunkt tidligt i sæsonen. Så kan vi trænere se – og udnytte – de forbedringsmuligheder, der er i de forskellige grupper af roerne,” siger Stene.

God sæson i vente
Regattasæsonen for U18, U19 og U23 roerne på 2000 meter starter lige om lidt, og det er noget, ungdomslandstræneren er spændt på. Lige nu døjer flere roere med sygdom og skader, men han er optimistisk.

”Der er mange, som er på rette vej, og for hvem det handler om, at fortsætte i samme spor. Jeg synes, vi har fået en god begyndelse på 2016, og jeg ser frem til at konkurrere på 2000m distancen. Det er i sidste ende den distance, man skal være god på i roning.” slutter Nils Henrik Stene.

Find resultaterne via linket til højre.