wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Kraftig sidevind betød en ændring af ruterne inden tænderne blev bidt sammen ved første afdeling af DFfRs langdistanceturnering på Nakskov Fjord.

Traditionen tro var det Nakskov Roklubs tur til at afholde den første afdeling af Dansk Forening for Rosports Langdistanceturnering. Men en kraftig sidevind fra morgenstunden betød, at ruterne måtte lægges om, og derfor ikke helt kunne følge den sædvanelige rute.

Af Gustav Højmark-Jensen

De 25 deltagende hold til de i alt fem løb fordelt på 10km for åben mix 1. og 2. division og kvinder, og 25km for åben mix og herrer måtte omstille sig, da det på styrmandsmødet blev præsenteret, at man havde valgt at lægge ruterne om, af hensyn til den kraftige sidevind. Ifølge formanden for Nakskov Roklub, Poul-Erik Wulff Høyer voldte det ingen problemer:

”Mange kalder farvandt omkring Nakskov Fjord for Danmarks bedste rofarvand, og det synes vi også at det er, men fra morgenstunden i lørdags blæste det så meget, at vi tidligt besluttede os for at ligge banen om. Vi rettede simpelthen ruterne ud så roerne ikke skulle ligge og vende op ad den ret kraftige sidevind. Vindstyrken var helt oppe på 12 m/s i stødene, så det var nødvendigt. Men det voldte ingen problemer. På styrmandsmødet var vi klar til at tegne de nye ruter ind på søkortene, og ellers var alt klappet og klar. Vi har altid en fast plan liggende, og det gik ganske udmærket”, fortæller formanden.

Det gode vejr kom da også op ad formiddagen inde på land i hvert fald, og Nakskov Roklub havde i dagens anledning inviteret formanden for Lolland Falster Lovestorm, Kirsten Sydendahl, til at komme og overrække medaljer til vinderne af 25km. Medaljeoverrækkeren på 10km var LDKUs egen formand, Christian Probst.

DSR var som altid stærkt repræsenteret med intet mindre end ni tilmeldte hold, hvoraf ”Bølgemaskinen” vandt førstepladsen i kvindernes 10km og ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist” vandt førstepladsen i mændenes 25km.

Nakskov Roklub kunne også selv få lov til at få deres flotte og særprægede medaljer om halsen, da Leif Thygesen og søn samt Einer Hansen vandt guld i 10km åben mix 2. division:

”Det er første gang vores egen Leif Thygesen vinder på hjemmebane, så det var han rigtig tilfreds med. Og selvom både Jonas Thygesen og Einer Hansen er meget erfarne roere så kom det alligevel som lidt af en overraskelse for dem” fortæller Poul-Erik Wulff Høyer, der er glad for at Nakskov Roklub selv tog medaljer, da medaljerne ved Lollands Havørn, ifølge formanden selv, er de flotteste i hele turneringen.

Alt i alt gik forløb regattaen ifølge formanden perfekt og efter bogen, og især Nakskov Roklubs vane med at hjælpe roerne hurtigt op af bådene når de komm ind fik stor ros. Men selvom de i Nakskov Roklub har afholdt regattaen siden 1998, så er der altid plads til forbedringer ifølge Poul-Erik Wull Høyer.

Også Nakskov Roklubs ungdomshold ”URO” fik chancen for at prøve kræfter med de 10km og leverede en flot præstation når man tænker på, at en af de unge roere kun har roet siden sidste efterår. Men langdistancekaproning har bidt sig fast i dem ifølge formanden for Nakskov Roklub, og URO vil også være at finde ved de kommende LDK-regattaer.