wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets LDK-turnering er nu ved vejs ende, og det hele sluttede i Sønderborg med fantastisk vejr

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] billeder: www.sonderborg-roklub.dk

I den forgangne weekend, lukkede Sønderborg Roklub den sidste afdeling af årets langdistanceturnering til perfektion. Turneringen der i år startede i Nakskov, har været præget af tilbagegang i antallet af tilmeldinger, men det har ikke haft betydning for den gode stemning ved de fem afdelinger af turneringen.

Perfekt afvikling og godt vejr

Vejret i Sønderborg viste sig fra sin bedste side ved lørdagens sidste LDK afdeling, let overskyet og næsten ingen vind. Perfekte forhold for roerne og alle hold kunne sætte et godt, afsluttende punktum for årets turnering.

Formand for regattakomiteen Johannes Andersen ser tilbage på en velorganiseret, god dag i Sønderborg Roklub:

”Det var fantastisk, alt klappede som det skulle, og vi blev velsignet med godt vejr som gør et godt arrangement 50% bedre. Selvfølgelig er det lidt træls, at der ikke er flere med. Men hvis man skal se på den positive side, så var der ikke så meget trængsel på bådebroen, og det gjorde at vi bedre kunne hjælpe roerne afsted.”

Nydambåden, der kom forbi omkring middag, var et stort hit og roerne var begejstrede for indslaget. Flere af roerne var en tur nede i båden, for at få en historie samt lidt baggrundsviden.

Nydambåden er noget større end nutidens inriggere

Regattastemning og baggrundsmusik

Det er mange små vellykkede ting, som får en regatta til at hænge sammen, og i Sønderborg var dette ingen undtagelse. Højtaleranlægget i roklubben blev brugt til mere end kun annonceringer af styrmandsmøder dirigering af starterne, Johannes Andersen, formand for regattakomiteen, benyttede også udstyret til at give lidt ekstra speak til de tilstedeværende:

”Jeg havde tid til at lave lidt speak, når bådene kom ind over målstregen. På den måde, var det ikke kun båthornet man kunne høre, man vidste rent faktisk også hvilket hold der havde passeret målstregen – det giver lidt mere regattastemning. Og det har vi nok ikke været så forvænt med ved langdistancekaproningerne”

Højtaleranlægget sørgede også for baggrundsmusik på pladsen mellem starterne. Johannes Andersen fortæller, at et hold ønskede at få afspillet et nummer med AC/DC til deres start – så måske er barren sat højt for næste års regattaer, hvem ved?

Det er en del år siden Sønderborg Roklub sidst har haft fornøjelsen af, at være værter for sidste afdeling af langdistanceturneringen og dermed også DM festen. Men det kunne ikke mærkes, DM festen var bestemt lige så vellykket som resten af dagen. Det generelle indtryk var at alle så ud til at have en fantastisk dag, både arrangører og roere. Og når alle er glade, så er det bestemt det hele værd. Oprydningen i roklubben er overstået og Sønderborg Roklub ligner igen sig selv.

Græsset foran roklubben var et godt sted for roerne at slappe af, når de ikke var på vandet

De endelige resultater af årets LDK turnering

Gennem hele turneringen har de deltagende hold samlet point, den samlede pointstilling for turneringen 2017 kan hentes i højre side.

I 25km åben mix klassen kom Humlebæk over målstregen i hurtigste tid. I herrernes 25km tog DSR båden ”Den Gode, Den Onde og Den Grusomme pensionist” endnu en sejr og samlet vandt holdet også den gennemgående DM turnering.

I 10 km 2. division står også en DSR båd øverst på sejrsskamlen, med hurtigste tid i Sønderborg. I 1. division ror team ”Skal du ha’ FYNSKE BANK” de 10km hurtigst. KVIKamigas leverede hurtigste tid i kvindernes 10km ved denne sidste afdeling, men ”Bølgemaskinen” fra DSR vinder den gennemgående turnering med flest point.