wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets 2. afdeling af langdistancetuneringen løber af stablen lørdag d. 3 juni og i år er det Præstø Roklubs tur til at være vært.  

Af Bianca Toftebjerg.

Der er 26 tilmeldte hold fra 13 forskellige klubber, fordelt på de fem løb, og ved denne afdeling har både Vejle, Hellerup og KR meldt sig ind i turneringen.

Roklubben er ved at være klar, til at modtage friske langdistancekaproere fra hele landet, som skal deltage i årets anden afdeling af DFfRs langdistanceturnering.

”Der er kommet pokaler hjem og startlisten er klar.” fortæller Martin Poulsen, fra Præstø Roklub.

Tidligere på året kunne roning.dk berette at Præstø Roklub, ikke sådan var til at slå ud af kurs. For på trods af massive vandmængder, som ødelagde store dele af klubhuset, fortsatte klubben med de planlagte aktiviteter. Dengang meldte klubben, at det gode sammenhold i Præstø Roklub betød at der hurtigt kom styr på oprydningsarbejdet. Martin fortæller, at klublokalet stadig mangler både køkken og gulve, men det er ingen hindring for at afholde langdistancekaproning.

Det er ikke første gang Præstø Roklub skal være vært ved en af de fem afdelinger af turneringen, og det er Martin glad for. Han udtrykker, at arbejdet er blevet mere rutinepræget og det derfor er nemmere at finde overskuddet. Han fortæller også, at man i år har skruet lidt ned for arrangementet, da roklubben har haft et oversvømmet klubhus at se til også.

Første gang Præstø åbnede dørene for en afdeling af langdistanceturneringen, var i 2009. Erfaringen fra tidligere år gør da også, at Præstø Roklub allerede nu er klar med rutebeskrivelser både til formiddagens 10km og til eftermiddagens 25km løb på lørdag. Mere detaljerede beskrivelser af ruterne, kan ses her.