wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Med hele vejen fra tanke, til handling, til resultat – det er Merete.

Kaproning og Merete Boldt, går hånd i hånd, og i dag fylder den viljestærke roer fra Fredensborg Roklub, Merete Boldt rundt.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] –  billeder: Svend Aage Nielsen

Merete har et imponerende CV, og har gennem hele sin ro-karriere leveret flotte resultater nationalt, såvel som internationalt. Både på vandet og i ergometer, har den seje roer fra Fredensborg Roklub gjort sig bemærket. Og det kan være svært, at finde en masters regatta, hvor Merete ikke har modtaget en medalje.

Merete er roning – kaproning

Gennem Meretes lange karriere inden for ro verdenen, har hun opnået fantastiske resultater både ved EM, VM, NM og masters regattaer. I ergometer, har hun også været verdensrekordholder af flere omgange.

Når der er masters stiller Merete gerne op i flere løb, og hun vinder som regel dem alle sammen. Det er også gennem kaproningen, at Merete har mødt sin mand Svend Aage.

Udover at være aktiv i maskinerne, og på vandet, er Merete også med bag kulisserne til det administrative arbejde der kan være i forbindelse med eksempelvis, en kaproning. Merete har i flere år været formand for Kaproningsudvalget, som hun stadig er en meget aktiv del af. Derudover har hun i rigtig mange år, også fungeret som banedommer nationalt og internationalt – og er en rigtig dygtig en af slagsen.

Påtager sig opgaver – uanset størrelsen

Spørger man Reiner Modest, som har arbejdet sammen med Merete i mange år, understreger han også hvor uundværlig hun er for dansk roning. Merete var med hele vejen, da der sidste år, skulle afvikles World Rowing Masters Regatta på Bagsværd sø, og var en del af organisationskomiteen. Det er helt sikkert, at hendes store internationale netværk var med til at få det hele til at klappe.

Inden for kaproningsverden, er der ingen som Merete, der i den grad har fingeren på pulsen. Hun er med til at forme mulighederne for, at vi kan sende de unge ud til mesterskaber som EM, VM, NM og Baltic Cup.

Når de unge elite roere rejser ud i verden, for at deltage i mesterskaberne, kan man være helt sikker på Merete har styr på hvem, hvad og hvornår. Der er ikke nogle unge elite roere, som ikke har været i kontakt med Merete, og der er ingen tvivl om, at de unge holder utrolig meget af den bestemte men kærlige kvinde.

Merete er også med til det usynlige arbejde, som at holde styr på økonomien og med den store portion erfaring hun har, er antallet af fejl på et minimum.

Det er ikke kun kaproninger, som Merete bruger sin tid og energi på. Hjemme i Fredensborg Roklub er hun også aktivt med i klubarbejdet og deltager i alt hvad der foregår. I flere år løftede hun formandsposten i klubben og Merete er altid med, når der sker noget.

Reiner fremhæver også, at Merete i den grad er til at regne med. Hun står ved sine ord og sine beslutninger – en rigtig god egenskab at have, hvis man vil opnå resultater.

Der er ingen tvivl om, at Merete er uundværlig for ro-Danmark og at hendes initiativrige og stålsatte personlighed igennem mange år, har været med til at udvikle og forbedre dansk roning.

Tillykke med fødselsdagen Merete!