wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Han er netop trådt ind i DFfRs ledelse, men hvem er det nye HB-medlem egentlig?

Jeg er Brian Rene Sørensen fra Nyborg Roklub, og jeg skal over og kæmpe lidt for roningen. Sådan slutter Brian vores interview af, da jeg spørger ham, om han har en sidste bemærkning.

Af: Jonas Melander Hammer

Den 48-årige nyborgenser er netop indtrådt i Dansk Forening for Rosports hovedbestyrelse.

Brian Rene Sørensen er uddannet smed, og har det meste af sit liv arbejdet med samme. Han havde aldrig været synderlig interesseret i roningen, men da han for ca. ni år siden skiftede arbejde, måtte han erstatte cyklen med bil pga. det nye arbejdes nye beliggenhed.

– Da jeg ikke længere kunne cykle på arbejde, måtte jeg finde noget andet at holde mig i form med. Og der var det, jeg kom ind i roverdenen. Min mor var nede i roklubben, og hun sagde, at jeg da skulle komme ned og prøve det. Og jeg blev egentlig ret glad for det, og har været i gang lige siden, siger han.

Blev grebet af roningen
Når jeg spørger, hvad det er, der gør roning til en fed sport, går der ikke mange millisekunder før, jeg får et svar tilbage.

– Jeg synes, der er et godt kammeratskab, når man kommer rundt i klubberne. Selvom man konkurrerer mod hinanden, så er man gode venner bagefter. Det samarbejde der er i båden – hvor man skal få tingene til at køre, så man kan mærke, at det bare spiller – det er fedt.

Gennem de ni år har oplevelserne med roningen været mange for det nyslåede hovedbestyrelsesmedlem. Men ét minde står tilbage som et af de sjovere og mere mindeværdige.

– Ved langdistanceroningen startede jeg i en 2-åres inrigger sammen med en der hedder Morten fra Nyborg. Vi skulle ro vores første kaproning, og vi havde ikke rigtigt nogen styrmand. Så jeg måtte få min mor til at være styrmand for os – og hun var over 70 år på det tidspunkt. Det var vores første oplevelse med mor-barn-roning, kan man sige. Det fungerede ikke helt, for min mor kunne hverken se eller høre så godt. Så vi kom for sent til start, og roede efterfølgende skævt ved første bøje, siger han med et grin på læben.

Selvom Brian har mange langdistanceløb på cv’et, er der også en anden disciplin, han har kær.

– Jeg kan rigtigt godt lide ergometeret, hvor jeg har stillet op til konkurrencer i ni år – det elsker jeg, siger han begejstret.

Bestyrelsesarbejdet
Det var en glad Brian, der ved de danske mesterskaber i ergometerroning blev spurgt, om han havde lyst til at hjælpe til med hovedbestyrelsesarbejdet. Og betænkningstid behøvede han ikke meget af.

– Jeg tænkte, at det kunne være rigtigt spændende at prøve og hjælpe dansk roning, når det nu er min store fritidsinteresse, siger Brian, der glæder sig til at komme i gang.

– Jeg er sikker på, at der ligger en masse spændende opgaver og venter. Det ser jeg frem til.

Godt nok har han fået pladsen i hovedbestyrelsen på plads, men den endelige konstituering, der skal gøre det officielt venter nyborgenseren stadig på. Og inden det er på plads, er det stadig svært at udtale sig om, hvad der kommer på dagsordenen. Men én ting er sikkert.

– Hvis jeg føler, at der er noget, der kan gøres bedre, så vil jeg kæmpe for, at det bliver gjort bedre, slutter Brian.