wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag åbnede Københavns Roklub dørene for fjerde afdeling af årets langdistanceturnering, og vejret var præcis som det skulle være, da de 41 hold gik på vandet for at ro i Sydhavnen

Af Bianca Toftejerg, [email protected]. Billeder: Dorthe Jensen.

Omkring 150 roere havde lørdag taget turen til Københavns Roklub, for at deltage i årets fjerde afdeling af langdistanceturneringen. Dagen bød på perfekt vejr, med svag vind fra vest – den bedste retning og en lille smule regn. Sidst på dagen klarede det op, og til præmieoverrækkelserne kiggede solen frem på de dygtige langdistanceroere.

Perfekt afvikling og hurtige resultater

Regattaleder Kenny Andersen, som forud for afviklingen af regattaen gruede lidt for de trafikale udfordringer den travle Sydhavn kunne byde roerne, kan ånde lettet op, og glæde sig over endnu en succesfuld og velafviklet Port of Copenhagen. Lørdagens vejr i København bød ikke på solskin og 25 grader, hvilket passede regattalederen helt perfekt:

” Hver gang jeg arrangerer Port of Copenhagen, så gruer jeg for at det lander på en rigtig sommerdag med høj sol, hvor alle skal på vandet. Så skal roerne dele havnen med sejlbåde, kajakker, Stand Up Paddles og hvad der ellers er. Heldigvis har der, alle de år vi har afholdt regattaen, været lidt gråt vejr, som er perfekt for os.”

Regattaen blev afviklet uden problemer, og selv havnebussen havde, da der blev lagt vendebøjer ud, været ovre for at spørge til hvornår løbene skulle afvikles, så de kunne tage ekstra hensyn til de mange roere i havnen. Inde på land kørte tingene også som de skulle, og lidt nytænkning i forhold til indberetning af resultater gjorde at de blev offentliggjort hurtigt efter hvert løb. Endda i så god tid, at en præmieoverrækkelse kunne afholdes et kvarter før end planlagt.

Nysgerrige sejlere og overraskende mix hold

Som regattaleder Kenny Andersen også havde forudset kom roerne på lørdagens ruter også til at møde lidt trafik på deres vej. De uheldigste var et KVIK hold i DM herreklassen, som ved vendebøjen på 25km ruten kom i karambolage med en nysgerrig sejlbåd. Helt præcis hvad sejlbåden lavede så tæt på vendebøjen er uvist, men det forlyder sig at de var nysgerrige og derfor havde besluttet sig for at tage et nærmere kig på bøjen i vandet. Lidt for tæt, ifølge det KVIK hold som måtte korrigere noget i deres styring, for ikke at ro ind i båden.

En nysgerrig sejlbåd lå i vejen ved vendebøjen, da KVIK holdet skulle rundt om den.

I 25km mix klassen var seks hold til start, inklusive et Tissø/Kalundborg hold i en ny konstellation. Holdet har ikke stillet til start ved årets tidligere afdelinger, men var efter et par træningsture blevet enige om at prøve lykken i mix klassen. Holdet leverede en god tid, og overraskede regattalederen:

”Personlig er jeg meget overrasket over Tissø/Kalundborg holdet, som er 46 sekunder i roet tid fra sølv i herreklassen. Det er vildt, at de kan lave et hold, komme ud af ingenting og levere en kæmpe overraskelse.”

Den gode stemning var at finde både på land, og på vandet omkring Københavns Roklub lørdag, og alt forløb præcis som det skulle. Regattaleder Kenny Andersen håber dog på at hele distancen i havnen kan bruges om to år, når det igen er tid til Port of Copenhagen. Men det er ikke til at vide, hvordan det ser ud i Sydhavnen til den tid, for der sker altid noget i havnen og det går stærkt.

Hvis du er interesseret i at se resultaterne fra lørdagens løb, kan du ovre i højre side komme direkte til regattahæftet.

Den 26 august venter femte og sidste afdeling af langdistanceturneringen for 2017, Alssunds Røde Løver i Sønderborg. Hvis du ikke har fået tilmeldt dig selv og dit hold, kan du nå det endnu. Den ordinære tilmelding lukker d. 16 august.