wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sidste afdeling af årets langdistanceturnering venter lige rundt om hjørnet og det er Sønderborg Roklubs tur til at være vært

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] billeder: www.sonderborg-roklub.dk

På lørdag er det tid til årets femte og sidste afdeling af langdistanceturneringen, Sønderborg Roklub er værter og forberedelserne til Alssunds Røde Løver er ved at være under kontrol.

25 hold står på startlisten ved lørdagens sidste afdeling af LDK turneringen, og det er lidt færre hold end der har været start de forgangne to afdelinger. Noget af forklaringen skal muligvis findes i, at der både ved Koldingfjordens Slotsregatta og Port of Copenhagen også var coastalløb på programmet.

Selvom Johannes Andersen, formand for regattakomiteen, godt kunne have ønsket sig et højere deltagerantal, så glæder han sig til at roklubben bliver fyldt med gæster på lørdag:

”Det er altid kanon spændende når klubben bliver fyldt op af nervøse og spændte kaproere, der skal på vandet. Det giver liv i klubben, og vi er glade for vores rofarvand som er ideelt til LDK – Det eneste vi ikke kan gøre noget ved er deltagerantallet. Men som det ser ud, også ved de andre afdelinger, så er sæson 2017 generelt en lidt flad sæson.”

Arrangørerne har valgt at rykke lidt rundt på løbsrækkefølgen, ved denne sidste afdeling af turneringen. 25km løbene er rykket til om formiddagen, sammen med 10km 2. division, mens 10km 1. division og kvindernes DM-løb 10 km bliver afviklet om eftermiddagen.

Ikke kun roning på programmet

Det er ikke første gang Sønderborg Roklub inviterer indenfor til en afdeling af LDK turneringen, og i år får roklubben også fornøjelsen af at kunne invitere til DM fest efter løbene er roet. I år har arrangørerne også sørget for levende musik, til at sætte lidt ekstra gang i festlighederne.

Som noget helt andet, har roklubben også arrangeret at Danmarks ældste klinkbyggede inrigger, omkring middagstid kommer forbi. Et tiltag som formanden for regattakomiteen Johannes Andersen håber kan tiltrække lidt ekstra tilskuere, og måske bibringe lidt underholdning til roerne på land:

”Selve løbene er jo ikke en publikumsmagnet, for man kan stort set kun se roerne når de går fra start og så igen når de kommer over mållinjen. Dem der ror om formiddagen, keder sig om eftermiddagen og omvendt – derfor har vi arrangeret at Nydambåden “Nydam Tveir” kommer forbi omkring middagstid. Det er for at få lidt kultur ind i arrangementet. Og så er det jo relevant, fordi det også er en klinkbygget inrigger. Selvom den er meget større, end de inriggere vi ror i, i dag.”

Vejret ser ud til at være med arrangørerne, ingen regn og meget let vind loves der på lørdag, så alle forholdene er perfekte når langdistanceroerne indtager Sønderborg Roklub for at afslutte dette års LDK turnering.