wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den 17. juni byder Kolding Roklub velkommen til 3. afdeling af DFfRs langdistanceturnering med regattaen Koldingfjords Slotsregatta 2017

Ifølge det regatta-arrangerende ægtepar, Githa og Jens Rasmussen, kommer alt til at stå klar, når  Kolding Roklub inviterer til langdistancekaproning lørdag den 17. juni.

Af Gustav Højmark-Jensen

Koldingfjords Slotsregatta 2017 arrangeres igen i år af ægteparret Githa og Jens Rasmussen, der sammen med cirka 50 frivillige fordelt på flere forskellige udvalg har arbejdet hårdt på at gøre alt klar til de mange tilmeldte hold:

“Selvom Jens og jeg sidder med en stor del af ansvaret for afviklingen, så uddelegerer vi jo arbejdet til en masse udvalg, der så arbejder hver for sig. Og man må sige, at vi faktisk er ved at være i mål med de forskellige ting. Mange af udvalgene har styr på deres, så nu mangler vi bare at gøre det sidste klar om fredagen” fortæller Githa Rasmussen.

Coastal på programmet
Ved denne 3. afdeling af Dansk Forening for Rosports Langdistanceturnering har 31 hold indtil videre tilmeldt sig, heraf seks coastal-hold. Kolding Roklubs langdistance-regatta er den eneste regatta i turnering, der har tilbudt coastalløb, og det er ifølge Githa Rasmussen også med til at gøre regattaen lidt speciel. Coastalløbene og 10km-ruten er anlagt sådan, at roerne kommer til at passere lige forbi roklubben, hvilket gør regattaen meget publikumsvenlig:

“10 kilometer- og coastalruten ligger lige foran klubben, så nu kan man følge dem hele vejen rundt. De kommer i alt forbi klubben to gange, i stedet for, at det kun er ved start og slut, at man kan se roerne”.

“Mere liv i klubben under regattaen”
Githa og Jens har ligeledes bestemt sig for at sætte 25 kilometer-løbene igang om formiddagen og 10 kilometer-løbene i gang om eftermiddagen:

“Det har fungeret godt at bytte om på 25km og 10km, så de kommer igang senere. På den måde sikrer vi lidt mere liv i klubben, end hvis det er 10km, der starter”, fortæller Githa Rasmussen.

Hvad vejret angår, så skulle det, ifølge Githa Rasmussen, holde sig i skindet i weekenden:

“Det skulle blive nogenlunde vejr, vi håber selvfølgelig på det bedste, for det er ikke det samme, hvis vi ikke kan være ude, men med en firkantet bane til 10km, så får man vinden fra alle sider, og dem, der ror 25km skal ud i lillebælt, så her kan der godt komme ændringer til ruten, hvis det bliver meget blæst – Men med mindre det bliver stormvarsel, så afvikler vi”, fortæller Githa Rasmussen.

Tilmelding
Den ordinære tilmelding lukkede den 7. juni, men eftertilmeldingen til den 3. afdeling af DFfRs langdistanceturnering lukker først den 15. juni, så du og dit hold kan stadig nå at tilmelde jer Koldingfjords Slotsregatta 2017, hvis i vil være med i kampen om de eftertragtede DIF medaljer.

Se mere i regattahæftet via linket til højre.