wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Både U23 og U19 VM afvikles i disse dage i Varese, det giver både en stor trup af roere og supportere

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Dansk Forening for Rosport, holdbillede: Dorthe Jensen

25 danske roere fordelt over 10 både og to aldersklasser er i disse dage i Varese, ITA, for at deltage i hhv. U19 og U23 VM 2022.

I år er mesterskaberne slået sammen, så U23 VM varer fra mandag til lørdag, men U19 VM blev skudt i gang onsdag og slutter søndag. De to danske landshold er derfor sammen i én stor lejr ved årets mesterskaber, hvor over 1500 atleter er til stede.

Det danske U23-landshold består af seks både og 14 roere mens U19-landsholdet består af fire både og 11 roere.
Alle roere har været i aktion på robanen i Varese, som har vist sig fra sin gode side med en let medvind og godt vand. Det fulde overblik hvordan det er gået de enkelte mandskaber kan du finde her.

Fællesfoto af hele truppen af roere og trænere blev der naturligvis også taget.

Fra venstre, forreste række: 
Elias Ellehammer (Bagsværd), Johannes Stensborg (KR), Rasmus Lind (Sorø), Mathilde Kiilgaard (DSR), Stine Højager (Holstebro), Rikke Køchs (Aarhus) og Ida Blomstrand (Hadsund).
Fra venstre, midterste række:
Simon Mikkelsen (Holstebro), Caroline Terkelsen (Lyngby Dame), Frida Werner Foldager (Roskilde) Astrid Kristine Kofoed (Bagsværd), Josefine Freltoft (KR), Johan Runge (Bagsværd), Christine Cardel (DSR), Marie Ramm (Bagsværd), Ingrid Bo Andersen (Roskilde), Cecilie Girke (DSR), træner Ulla Hvid (Sorø), træner Malthe Puro (Lyngby), træner Jens Toft (Hadsund).
Fra venstre, bagerste række: 
træner Søren Madsen, August Wisholm (Hadsund), Christian Søndergaard (Holstebro), Christian Runge (Lyngby), Erik Kejrsgård (Bagsværd), Tobias Kramer (Holstebro), Magnus Quaade (Bagsværd), Cecilie Brünnich (DSR), Rasmus Konnerup (Hadsund), træner Frederik Taulbjerg (Bagsværd), træner Anders Toft (Hadsund), træner Andreas Sloth (DSR) og træner Anders Janner Olsen (Aarhus).

Foto: Dorthe Jensen

Mindst dobbelt så mange supportere

Onsdag aften inviterede KU (Kaproningsudvalget) de forældre, bedsteforældre, søskende og andre som har taget Dannebrog med til Italien for at heppe på roerne, til uformel reception på roerhotellet hvor alle kunne få lov at hilse på hinanden.

Der var fyldt med danske supportere ved onsdagens uformelle reception

Over 50 havde fundet vej til Green Hotel Motel hvor de danske roere bor, og også dommer ved mesterskaberne (og næstformand i DFfR) Morten Juel Hansen (Dragør) var til stede.
Han gav roerne et par ord med på vejen:

“I har valgt en sport som kræver meget træning. Hvis man kigger på det, så er det nok 95% træning og 5% konkurrence. Så husk at nye konkurrencen. I har jo allerede leveret og det går den rigtige vej, så I skal bare blive ved med at kæmpe”

Næstformanden ønskede roerne held og lykke på vegne af Dansk Forening for Rosport, og sendte også anderkendende ord i retning mod forældre, trænere og de resterende rundt om ungdomslandsholdene, som har været og er med til at få det hele til at lykkes.

Mandskabsleder Frederik Taulbjerg havde naturligvis også sørget for, at roerne havde et kampråb klar, det kan du høre i videoen herover.

Stemningen er også i top på robanen

Med U19-roerne der har løb om morgenen og U23-roerne om eftermiddagen, så er der megen udskiftning i den danske lejr i løbet af en dag, roere og trænere kommer og går, og har naturligvis også forskellige dagsfokus alt efter om det er løbsdag eller hviledag.

Uanset, så er stemningen blandt alle, U23 såvel som U19 eller trænere, god og der er altid overskud til smil, eller en hjælpende hånd at hente fra den ene eller den anden kant.

Træner Jens Toft (Hadsund) snakker taktik med BW2x inden opsamling

Husk at du kan følge begge landshold tæt, både her på roning.dk, på Facebook og Instagram. Fra fredag vil der være livestream, denne vil kunne findes her på roning.dk.