wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
U23 og U19 VM bliver i 2022 afviklet samtidig i Varese (ITA)

Mandag begynder dette års U23 VM, som afholdes samtidig med U19 VM, som begynder med indledende løb onsdag.

Her kan du følge både det danske U23 og det danske U19 landshold ved mesterskaberne, husk at du også kan følge med på Facebook og Instagram.

Vi skal gøre vores bedste for, at du kan følge med og hele tiden ved om det er U23 eller U19 roere vi har i aktion. Den hurtigste og nemmeste måde at kende forskel på de to aldersklasser, er ved at kigge på det første bogstav i bådtypebeskrivelsen. U = U19, B = U23.

Fra fredag til søndag vil der være livestream fra mesterskaberne, som vil kunne findes her på siden.

———————————————————————————————————————————————-

Sølvmedaljen i JM4- er D A N S K

Med holdet bestående af  Elias Ellehammer (Bagsværd), Simon Mikkelsen, Christian Søndergaard og Tobias Kramer Bosnes (alle Holstebro) og træner Søren Madsen (Holstebro).

Foto: Dorthe Jensen

U19 VM
Opdatering søndag kl. 13.03:

JM4- med Elias Ellehammer (Bagsværd), Simon Mikkelsen, Christian Søndergaard og Tobias Kramer Bosnes (alle Holstebro) tager sølvmedaljen ved U19 VM 2022 i JM4-

U19 VM 
Opdatering søndag kl. 11.30:

I JM1x stak August Wisholm (Hadsund) afsted med den førende franske båd. August slutter på andenpladsen i B-finalen og dermed bliver han samlet nr. 8 ved dette års U19 VM.

U19 VM
Opdatering søndag kl. 10.15: 

JW4x med Astrid Kristine Kofoed (Bagsværd), Frida Werner Foldager (Roskilde), Josefine Freltoft (KR) og Caroline Terkelsen (Lyngby Dame) slutter deres VM med en andenplads i C-finalen. Det giver pigerne en overordnet placering som nr. 14 ved mesterskaberne.

Pigerne sidder fra 1(venstre): Caroline, Josefine, Frida, Astrid

U19 VM
Opdatering søndag kl. 09.55:

Første danske båd over målstregen i dag, er JM2x med Christian Runge (Lyngby) og Erik Kjersgård (Bagsværd). De to sætter punktum for deres deltagelse i mesterskaberne, med en fjerdeplads i D-finalen. Overall bliver de to altså 22. ved U19 VM.

Lørdag d. 30. juli

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dansk Forening for Rosport (@roning.dk)

U23 VM 
Opdatering lørdag kl. 14.07:

Sidste danske U23-båd over målstregen i denne omgang er BW4x med Stine Højager Nielsen (Holstebro), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Girke (DSR) og Cecilie Brünnich (DSR). De fire slutter på fjerdepladsen i B-finalen, og samlet giver det dem en 10. plads ved årets U23 VM.

Pigerne sidder fra 1(venstre): Stine, Cecilie Girke, Cecilie Brünnich, Marie Ramm.

U23 VM
Opdatering lørdag kl. 14.01:

For Ingrid Bo Andersen (Roskilde) og Ida Blomstrand (Hadsund) bliver det til en samlet 11. plads i BW2x ved dette års U23 VM. De to slutter nemlig på femtepladsen i B-finalen.

 

Pigerne sidder fra 1 (venstre): Ida og Ingrid

U23 VM
Opdatering lørdag kl. 13.59: 

I BLM1x B-finalen gik Rasmus Lind (Sorø) ud for at sejre, og det var præcis hvad han gjorde. Dermed sætter han punktum for hans U23 VM med en overall syvendeplads.

U19 VM
Opdatering kl. 11.01:

I JM1x mødte August Wisholm (Hadsund) et hidsigt felt i A/B-semifinalen. Han slutter på femtepladsen, og dermed skal han ro B-finale i morgen søndag.

U19 VM
Opdatering lørdag kl. 10.17:

I JM4- A/B-semi var det de lyserøde sokker der sidder på Elias Ellehammer (Bagsværd), Simon Mikkelsen, Christian Søndergaard og Tobias Kramer Bosnes (alle Holstebro) der var de hurtigste og dermed også de første over målstregen. Drengene ror derfor A-finale på søndag.

Drengene sidder fra 1(venstre): Simon, Christian, Elias, Tobias

U19 VM
Opdatering lørdag kl. 09.43:

I JM2x tager Christian Runge (Lyngby) og Erik Kjersgård (Bagsværd) sjettepladsen i C/D-semifinalen. Derfor skal de to ro D-finale i morgen, søndag.

Drengene sidder stroke: Christian 1: Erik

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dansk Forening for Rosport (@roning.dk)

På grund af uvejr i eftermiddag, er tidsplanen for U23-løbene rykket.

Fredag d. 29. juli

U23 VM:
Opdatering fredag kl. 14.00:

I BLW1x C-finalen tager Rikke Køchs (Aarhus) en flot sejr, med en stærk, stærk, slutspurt over Schweitz, Japan, Uruguay, Mexico og Tunesien. Dermed bliver hendes punktum for mesterskaberne, en overall 13. plads ved U23 VM 2022.

Foto: Morten Juel Hansen

U23 VM:
Opdatering fredag kl. 12.26:

I BW2- sætter Mathilde Kiilgaard og Christine Cardel (begge DSR) punktummet for deres U23 VM med en femteplads i A-finalen. Det bliver også den samlede placering overall, som de to kommer fra mesterskaberne med.

De to sidder 1(venstre): Mathilde og 2(højre): Christine

U23 VM:
Opdatering fredag kl. 12.10: 

I BLM4x ror Johannes Jakobsen (KR), Johan Poulsen (Bagsværd), Magnus Quadde Oddershede (Bagsværd) og Rasmus Konnerup (Hadsund) en femteplads hjem i A-finalen. Dette bliver de fires punktum for dette års U23 VM.

De sidder fra 1(venstre): Johannes, Johan, Magnus, Rasmus

U19 VM: 
Opdatering fredag kl. 10.20:

I JM1x jagtede August Wisholm (Hadsund) den førende tyske roer gennem hele løbet. August slutter på andenpladsen og er dermed videre til lørdagens A/B-semifinale.

U19 VM:
Opdatering fredag kl. 09.57:

I JM2x mødte Christian Runge (Lyngby) og Erik Kjersgård (Bagsværd) et stærkt felt, som gik fra dem tidligt i løbet. De to slutter på sjettepladsen og skal derfor C/D-semifinale i morgen lørdag.

Drengene sidder fra 1(venstre): Erik og Christian

U19 VM:
Opdatering fredag kl. 09.38:

JW4x med Astrid Kristine Kofoed (Bagsværd), Frida Werner Foldager (Roskilde), Josefine Freltoft (KR) og Caroline Terkelsen (Lyngby Dame) kunne ikke helt hænge med feltet, i opsamlingsløbet. Pigerne slutter på femtepladsen og er dermed i søndagens C-finale.

Pigerne sidder fra 1(venstre): Caroline, Josefine, Frida, Astrid
Der er varslet uvejr i Varese fredag eftermiddag. Derfor er tidsplanen rykket og U23'erne ror tidligere end planlagt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dansk Forening for Rosport (@roning.dk)

Torsdag d. 28. juli

U23 VM:
Opdatering kl. 15.30:

I BLW1x C/D-semifinalen var Rikke Køchs (Aarhus) ikke interesseret i at have de andre med over målstregen. Så på de sidste 500m stak hun fra feltet og vinder dermed C/D-semifinalen og skal derfor videre i C-finalen fredag.

Foto: Morten Juel Hansen fra dommerbåden omkring 1500m-mærket

U23 VM:
Opdatering kl. 14.30:

BW2x med Ingrid Bo Andersen (Roskilde) og Ida Blomstrand (Hadsund) fik et stærkt felt i Schweitz, Tyskland, USA, Frankrig og Storbritannien. Desværre kunne de ikke hænge med, og slutter på sjettepladsen og skal derfor ro B-finale på lørdag.

Foto: Morten Juel Hansen fra dommerbåden omkring 1500m-mærket

U23 VM: 
Opdatering kl. 14.18:

BLM1x Rasmus Lind (Sorø) holdte med feltet og havde tredjepladsen langt ind i løbet. Men desværre gik både Argentina og Østrig forbi ham. Han slutter på femtepladsen og ror B-finale lørdag.

Foto: Morten Juel Hansen fra dommerbåden omkring 1500m-mærket

U19 VM:
Opdatering 10.03:

JW4x pigerne Astrid Kristine Kofoed (Bagsværd), Frida Werner Foldager (Roskilde), Josefine Freltoft (KR) og Caroline Terkelsen (Lyngby Dame) var oppe mod et hidsigt felt bestående af Storbritannien, Tyskland, USA og Grækenland. Pigerne slutter på femtepladsen, og derfor skal de omkring fredagens opsamling.

Foto: Dorthe Jensen

U19 VM:
Opdatering torsdag kl. 09.30: 

JM4- med Elias Ellehammer (Bagsværd), Simon Mikkelsen, Christian Søndergaard og Tobias Kramer Bosnes (alle Holstebro) har nu også fået vand under båden og er igennem deres indledende. De fire ror en sikker andenplads hjem i indledende, det giver dem billetten videre til A/B-semi på lørdag.

Foto: Dorthe Jensen

Onsdag d. 27. juli 2022

U23 VM:
Opdatering onsdag kl. 15.55:

Mathilde Kiilgaard og Christine Cardel (begge DSR) roede sig op til Litauen der gennem næsten hele løbet førte. De hang med og satte en tidlig slutspurt ind. Det var nok til at holde fast i andenpladsen og dermed også pladsen videre i A-finalen.

U23 VM:
Opdatering onsdag kl. 15.40: 

BLM4x med Johannes Jakobsen (KR), Johan Poulsen (Bagsværd), Magnus Quadde Oddershede (Bagsværd) og Rasmus Konnerup (Hadsund) tager fjerdepladsen og dermed også den sidste plads videre i fredagens A-finale.

U23 VM:
Opdatering onsdag kl. 14.33:

BW4- med Stine Højager Nielsen (Holstebro), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Girke (DSR) og Cecilie Brünnich (DSR) slutter på fjerdepladsen i deres opsamlingsløb. Det sender dem i B-finalen på lørdag.

Foto: Dorthe Jensen

U23 VM:
Opdatering onsdag kl. 14.17:

I BW2x er Ingrid Bo Andersen (Roskilde) og Ida Blomstrand (Hadsund) over målstregen som nr. tre. Så de to napper en billet videre til A/B-semi i morgen, torsdag.

Foto: Dorthe Jensen

U19VM
Opdatering onsdag kl. 10.30:

I JM1x ror August Wisholm (Hadsund) en andenplads hjem i det indledende løb. Derfor er pladsen videre i fredagens kvartfinale sikret.

Foto: Dorthe Jensen

U19 VM:
Opdatering onsdag kl. 10.15:

Nu har vi fået U19 VM i gang. Christian Runge (Lyngby) og Erik Kjersgård (Bagsværd) åbnede ballet i JM2x og roede en fjerdeplads hjem, i et løb hvor de lige til sidst går forbi Egypten. De to tager heatets sidste plads videre i fredagens kvartfinale.

Foto: Dorthe Jensen
(tiderne i fed er tiderne for U19 VM)

Tirsdag d. 26. juli 2022

Opdatering tirsdag kl. 15.12:

I BLW1x opsamlingsløbet ror Rikke Køchs sig ind på tredjepladsen. Derfor skal hun videre i C/D-semifinalen torsdag.

Opdatering tirsdag kl. 11.40:

BW2- med Mathilde Kiilgaard og Christine Cardel (begge DSR) slutter på tredjepladsen i deres indledende. Her var der også kun billet videre til vinderen, så de to skal omkring opsamling.

Opdatering tirsdag kl. 11.35: 

I BLM4x ror Johannes Jakobsen (KR), Johan Poulsen (Bagsværd), Magnus Quadde Oddershede (Bagsværd) og Rasmus Konnerup (Hadsund) en andenplads hjem i indledende. Da kun første båd gik videre, må de også omkring onsdagens opsamling.

Opdatering tirsdag kl. 09.40: 

I BW4- var der to pladser direkte videre i A-finalen, Stine Højager Nielsen (Holstebro), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Girke (DSR) og Cecilie Brünnich (DSR) sætter sig på fjerdepladsen. Så de får en tur i onsdagens opsamlingsløb.

Opdatering tirsdag kl. 09.15:

I BW2x ror Ingrid Bo Andersen (Roskilde) og Ida Blomstrand (Hadsund) en femteplads hjem i deres indledende løb, mod et hidsigt felt med Schweiz, Italien, Storbritannien og Canada. Det sender pigerne en tur omkring opsamling, da kun de første to gik direkte videre.

Mandag d. 25. juli 2022

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dansk Forening for Rosport (@roning.dk)

Opdatering mandag kl. 17.30:

Ramus Lind (Sorø) viste vejen til målstregen i hans BLM1x-løb. Så med en sejr, tager han den eneste plads direkte videre i A/B-semifinalen torsdag.

Opdatering mandag kl. 17.20:

I BLW1x ror Rikke Køchs (Aarhus) en fjerdeplads hjem i det indledende løb. Med kun en enkelt plads direkte videre, skal hun en tur omkring opsamlingen tirsdag eftermiddag.


Mandag eftermiddag har der været lodtrækning, så nu ved vi hvornår samtlige ti mandskaber skal i aktion, i deres indledende løb. Herunder får du overblikket.

Mandag eftermiddag/aften, U23:

BLW1x med Rikke Køchs (Aarhus) ror indledende kl. 17.10
BLM1 med Rasmus Lind (Sorø) ror indledende kl. 17.20

Tirsdag formiddag, U23:

BW2x Ingrid Bo Andersen (Roskilde) og Ida Blomstrand (Hadsund) ror indledende kl. 09.05
BW4- med Stine Højager Nielsen (Holstebro), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Girke (DSR) og Cecilie Brünnich (DSR) kl. 09.30
BLM4x med Johannes Jakobsen (KR), Johan Poulsen (Bagsværd, Magnus Quadde Oddershede (Bagsværd) og Rasmus Konnerup (Hadsund) ror indledende kl. 11.25
BW2- med Mathilde Kiilgaard og Christine Cardel (begge DSR) ror indledende kl. 11.40

Onsdag formiddag, U19: 

JM2x med Christian Runge (Lyngby) og Erik Kjersgård (Bagsværd) ror indledende kl. 10.05
JM1x med August Wisholm (Hadsund) ror indledende kl. 10.15

Torsdag formiddag, U19:

JM4- med Elias Ellehammer (Bagsværd), Simon Mikkelsen, Christian Søndergaard og Tobias Kramer Bosnes (alle Holstebro) ror indledende kl. 09.35
JW4x med Astrid Kristine Kofoed (Bagsværd), Frida Werner Foldager (Roskilde), Josefine Freltoft (KR) og Caroline Terkelsen (Lyngby Dame) ror indledende kl. 09.55