wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu kan omklædningsrummene og klublokalet tages i brug. Roning i faste hold afløses af en generel anbefaling.

Kulturministeriet har i nat udsendt de opdaterede retningslinjer for genåbningen af forenings Danmark. I dag har vi modtaget de nyeste anbefalinger fra DIF, som alle specialforbund skal arbejde under. Der er tale om en overgangssituation, hvor ekstra foranstaltninger skal implementeres ud over det normale, for at undgå at Covid19 blusser op igen.

Grundelementerne for forebyggelse af smittespredning, som alle bør efterleve, er i prioriteret rækkefølge:

  • Isolation af personer med symptomer.
  • Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.
  • Kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer.

DFfRs hovedbestyrelse har nærlæst de nye vejledninger og fra 09. juni anbefales følgende:

INDENDØRS TRÆNING
At indendørs træningsfaciliteter skal indrettes med minimum 4 M2 gulvareal per person samt 2 meter afstand mellem hvert ergometer, cykel eller anden træningsstation (maskiner til styrketræning).  Hver bruger skal rengøre alle kontaktflader efter sig med håndsprit og respektere 2 meters afstand til øvrige klubkammerater, der også træner.

KLUBLOKALE
At der gives adgang til klublokalet, og dermed muligheden for sociale arrangementer, ved at overholde kravet om 1 person pr. 2 M2 gulvareal og med minimum 1 meters afstand mellem deltagerne – såfremt der er tale og stillesiddende aktivitet. Dog maximalt 50 personer samtidigt.

OMKLÆDNINGSRUM OG BADEFACILITETER
At omklædningsrummene, badefaciliteter og toiletter kan tages i brug under forudsætning af, at hver bruger rengører alle kontaktflader efter sig med håndsprit. Således vil man kunne opretholde myndighedernes krav om skærpet fokus på rengøring minimum en gang dagligt.

Der skal være minimum 4 M2 gulvareal per person samt 2 meter afstand mellem hver person i omklædnings-og badefaciliteterne.
Fælles håndklæder og sæbestykker bør undgås. Brug papirhåndklæder og sæbedispenser.

RONING PÅ VAND
DFfR ønsker flest mulige roere på vandet, dog under hensyntagen til den enkelte roers tryghed. I de nye retningslinjer fra DIF vedr. afstandskravet hedder det:” Hvis det er muligt, holdes to meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysisk anstrengelse”. Dette tolker DFfR som en opblødning. Derfor ændres anbefalingen fra de faste rohold til en generel anbefaling om at undgå for mange forskellige romakkere og man dermed ikke roer med for mange forskellige i løbet af sæsonen.

Derudover skal der fortsat være et øget fokus hygiejne og rengøring af båd samt årer.

FRIVILLIGT ARBEJDE
Det anbefales, at frivillige i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med Covid19, ikke udfører frivilligt arbejde i foreningen indtil videre.

KLUBRÅDGIVNINGSMØDE
DFfR afholder online klubrådgivningsmøde torsdag den11. juni kl. 19:30-21:00, hvor alle klubber kan stille spørgsmål til den seneste genåbning af danske roklubber samt diskuterer mulighed for at optage nye medlemmer. Du kan deltage i mødet via linket her – det kræver ikke tilmelding.