wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu har fem nye klubber, fået gennemgået deres energiforbrug og fået råd til forbedringer. Vi giver dig rapporterne, for måske kan nogle af anbefalingerne bruges i din klub

I vores samarbejde med Dansk Kano og Kajakforbund og Dansk Sejlunion, om miljø og faciliteter, har yderligere fem klubber nu fået en energigennemgang af deres faciliteter og klubhuse. En del af samarbejdet vi har med de to andre forbund, går på at vi gerne vil hjælpe vores medlemsklubber med at spare på energien og pengene i klubhuset.

Og netop her kommer de nyligt overståede besøg fra en energikonsulent, ind i billedet. I august åbnede vi nemlig for at klubberne kunne ansøge om at få tildelt et af de 3-5 besøg, som vi udbød i denne runde. De fem klubber, som har fået hver deres energigennemgang er Køge Roklub, Deutscher Ruderverein Hadersleben, Frederikshavn Kajakklub, Horsens Sejlklub og Roskilde Sejlklub.

Energigennemgangen i hver klub er udarbejdet på baggrund af besigtigelse af den enkelte klub, foretaget af en energirådgiver. Her er der kigget på forbrug og lavet et overblik over hvor meget klubben bruger og på hvad. Derudover så er energirådgiveren kommet med konkrete forbedringspunkter, eksempelvis skrives der om Køge Roklub følgende:

“Bygningerne er gamle og derfor med et ret højt varmeforbrug. Der vil kunne spares ca. 18.000 kr. årligt ved at efterisolere lofter og hulmur.
Elforbruget er meget normalt, og der vil årligt kunne spares ca. 9.000 kr. bl.a. ved at udskifte cirkulationspumper og installere solceller.”

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i de fem rapporter, så kan du hente dem her på siden, ved at klikke på den klub du vil læse om, herover.

Måske kan du finde en klub, som minder om din, eller har nogle af de samme udfordringer og så få et godt råd, til hvordan I måske kan komme i gang med at energioptimere.