wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Udvalgsarbejde behøves ikke at være kedeligt. Det illustrerer denne levende beretning fra formanden for Regattaudvalget Mette Bacher.

Tekst: Mette Bacher. Foto: Bianca Toftebjerg og Mette Bacher.

I afslutningen af sæson 2022 nedsatte DFfR et nyt regattaudvalg, som undertegnede blev bedt om at danne.

Formålet er først og fremmest, at der skabes en god kontakt mellem arrangører af arrangementer på kryds og tværs, og at man, som udgangspunkt, kan få så mange roere med, som overhovedet muligt. Dermed kan man forsøge at undgå, at der kommer et overlap med datoer, som kan gå ud over de enkelte arrangementer deltagermæssigt set.

Vi indkaldte regattaarrangørerne til et  møde, og da indendørsroningens arrangementer VAR på plads, koncentrerede vi os om udendørsregattaerne for 2023, og det både: outriggere, coastals og inriggere.

Mødet blev afholdt virtuelt den 10. december 2022, og her var tydeligvis et stort behov for at tale sammen på kryds og tværs om afholdelse, medarbejderstab, datosammenfald m.m.

Det blev et rigtigt positivt møde, men der var så også noget at arbejde videre med.

Udvalgets medlemmer består af repræsentanter fra følgende:

  • Sorø Regattaen
  • Copenhagen Regatta
  • Haderslev Regattaen
  • Odense Langdistanceregatta
  • Coastaludvalget
  • Dommerudvalget

Kontaktperson til DFfRs hovedbestyrelse er: Lotte Madsen, Holte Roklub

Samtidigt blev regattaplanen for 2023 gjort færdig, og efter at have gennemgået den flere gange og fået input udefra mht. udenlandske regattaer, kunne man ånde lettet op, da den blev publiceret, troede vi…

 


Foto: Mette Bacher

Men så gik DM-planen helt i fisk

…Nu skete der noget, der krævede en total omlægning af planerne for efteråret, hvor den første dato for afholdelse af Danmarksmesterskaberne på kortbane, planlagt til den 16. september til afholdelse på Sorø Sø, nu blev en udfordring.

Pludselig får vi at vide, at datoen hænger i en meget tynd tråd, ja, det er nærmest gået helt i fisk, fordi…

… Lystfiskerforeningen i Sorø har planlagt at afholde mesterskaber i karpefiskeri selvsamme weekend, hvor regattaforeningen har planlagt DM på kortbane.

Af en eller anden årsag bliver planlægningen ikke forinden clearet imellem roere og fiskere.

– Jamen karperne er der da også ugen efter, tænker undertegnede, da jeg får beskeden, og bliver så grebet af det, at det hele kommer med i en drøm, hvor jeg oplever, at man nu indfanger karper fra nærliggende søer for at flytte dem til Sorø Sø.

Se, når man drømmer sådan noget, så må det være fordi, man lever sig fuldt og helt ind i problemet.

Ikke nok med, at der nu fremkom et datosammenfald her – så var næste udfordring at få flyttet Testregattaen, der var planlagt til afholdelse ugen efter DM – altså d. 23.-24. september.

Og som noget nyt melder Københavnskredsen ud om, at den tidligere så populære Efterårskaproning genopstår, og det vil ske den 7. oktober – altså lørdagen før Harbour Race. Denne dato vil man gerne fastholde.

Håber, at læserne her kan følge med.

Når der planlægges arrangementer på Bagsværd Sø, så skal flere andre brugere informeres om det, og godkende det.

Udover at DM-arrangementet heldigvis kunne flyttes til lørdagen efter, altså til den 23. september i Sorø, så blev sportschef Thor Kristensen kontaktet. Han foreslog så at flytte testregattaen til den weekend, hvor Københavnskredsen ellers havde planlagt at afholde Efterårskaproning.

Så nu var det Københavnskredsen, der skulle flytte sit.

Dertil skulle Gladsaxe Kommune og Dansk Kano- og Kajakforbund, der også er brugere af Bagsværd Sø, godkende de nye datoer for hhv. Testregatta og Efterårskaproningen.

Det lykkedes, kabalen gik op, og som Thor Kristensen udtrykte det: – Wau, det er lige før planen er bedre, end den første. For nu kan landsholdsroerne og de roere, der skal iagttages få “ro på” til at koncentrere sig om Danmarksmesterskaberne, og først 14 dage efter skal de være klar til Testregattaen.

Således lykkedes det at finde frem til nye datoer for:

DM, Efterårskaproningen og Testregattaen.

De tilrettede officielle datoer, for 2023, følger her:

  • 23. september: Danmarksmesterskaberne i roning, Sorø Sø
  • 30. september: Efterårskaproningen, Bagsværd Sø
  • 07.-08. oktober: Testregattaen, Bagsværd Sø