wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sæsonen 2020 er ”væk” men nu er DRC og Dansk Forening for Rosport klar med et alternativ til de unge kaproere

Kaproningssæsonen for 2020 er nærmest forsvundet mellem hænderne på både roere og trænere. Aflysninger i massevis og en sæson der på ingen måde ligner den, man havde forberedt sig på, har givet anledning til at tænke kreativt, og det er der kommet en ny konkurrence ud af: CoROnaCup 2020.

CoROnaCuppen er opdelt i fem afdelinger, som løber frem mod sommerferien, hvor landets unge kaproere skal dyste i forskellige opgaver.

En afdeling løber i en fastsat tidsperiode, hvor roerne skal gennemføre en opgave bedst muligt. De kan prøve lige så mange gange de har lyst, men ved deadline skal de indsende deres bedste resultat til cuppen. Herefter opgøres en rangliste og vinderen tildeles 100 point, nummer 2 tildeles 99 point osv.

Efter alle afdelinger kåres de samlede Coronadronninger og Coronakonger 2020.

Det er Talentkoordinator Anders Tranberg Andreasen som er tovholder på projektet, og målet er at hjælpe med at fastholde motivationen hos landets unge kaproere:

”Fra klubberne hører vi, at det er svært at holde motivationen hos de unge, når nu sæsonen 2020 er væk. Derfor prøver vi at skabe noget motivation hos vores unge kaproere med CoRonaCup, for at give dem noget sjovt indhold i hverdagen.”

Endnu er det hemmeligt, hvilke fysiske opgaver der skal løses i de forskellige afdelinger, opgaverne bliver planlagt efter hvad der kan lade sig gøre i tidsrummet for den pågældende afdeling, men opgaverne er altid relevante for roning. Så snart det er muligt at komme på vandet igen, vil opgaverne være i form af roning.

Afdelinger:

Afdeling 1: Fra 25. april til 3. maj
Afdeling 2: Fra 9. maj til 17. maj
Afdeling 3: Fra 23. april til 31. maj
Afdeling 4: Fra 6. juni til 14. juni
Afdeling 5: Fra 20. juni til 28. juni

Konkurrencen er klasseopdelt, der konkurreres i JUNIOR C, JUNIOR B og JUNIOR A for hhv. drenge og piger. Derudover er der også en klasse for alle andre ÅBEN HERRE og ÅBEN DAME.
Det er et krav at man er medlem af en roklub under Dansk Forening for Rosport eller et andet nordisk roforbund, som er medlem af FISA. Måske kommer der også en klubkonkurrence. CoROnaCup er lavet for at motivere unge kaproere, men alle er velkomne til at deltage. Både unge og voksne på alle niveauer.

Vil du være med?

Find link til Cuppens Facebook-gruppe i højre side/i bunden af siden. Her skal du ansøge om medlemskab, og så er det ellers bare at følge med i gruppen, hvor al information om afdelingerne, resultatindberetning mv. foregår.