wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Vejrguderne har ikke spillet med i landsholdets forsøg på, at optimere forberedelse til Luzern

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det danske landshold i roning får kamp til stregen, når de i den kommende weekend (7-9 juli) juli stiller op i den traditionsfulde World Cup sæsonafslutning på Rotsee i Luzern. Arrangørerne bag Luzern-regattaen har modtaget rekordmange tilmeldinger, og det betyder, at alt, hvad der kan kravle og gå af rosportens allerstørste navne har meldt deres ankomst til weekendens konkurrencer på Rotsee.

Danmark stiller til start i Luzern med ni mandskaber, hvoraf der på forhånd er meget stor interesse om den tunge danske firer hos herrerne med Steffen Bonde (Odder), Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (Odense) og Joachim Sutton (Roskilde), der i sin sommerferie fra Berkeley Universitetet i Californien stiller op for landsholdet.

Positiv attitude
”Desværre har de fire kun været sammen i lidt mere end én uge, så de har ikke haft chancen for at ro mange kilometer sammen eller finde sammen som gruppe. Men de har forbedret sig hver gang de er gået ud og har generelt vist en meget positiv attitude, så selv om de er uden chancer for at vinde hernede, så bliver det stadig meget interessant, at se, hvor langt det bærer”, siger cheftræner for den tunge herregruppe, Brian Richardson.

Efter deres meget flotte sølvmedalje ved EM, hvor de blot havde haft tre måneder til at finde sammen før afrejsen til Tjekkiet, skal Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johanssen (DSR) i Luzern forsøge at følge op på deres fornemme internationale sæson-debut. Men de skal virkelig stå tidligt op for at bide skeer med New Zealands Grace Prendergast og Kerri Gowler, der forbedrede verdens bedste tid til 06:49:08 ved den seneste World Cup i Poznan.

Stor spænding er der bestemt også omkring Sverri S. Nielsens indsats i Luzern. Færingen fra DSR viste meget positive takter for nylig ved Holland Beeker stævnet på Bosbaan i Amsterdam, hvor han kom i finalen på næstbedste tid. Men i Luzern kræver det bjørnekræfter og nerver af stål, hvis han skal sikre en finaleplads i kamp med bl.a New Zealands Robert Manson, der satte en ny verdens bedste tid i Poznan.

Nervøse før start
Det lykkedes som bekendt ikke Fie Udby Erichsen, at hente sin allerførste EM-medalje i Rasice, og efterfølgende har Fie været meget frustreret over det konstante blæsevejr i Danmark, der efter en ellers meget lovende sæsonstart, har sat Hobro-pigen tilbage i bestræbelserne på, at lukke hullet op til sine største konkurrenter. De forventes i Luzern at blive Englands Victoria Thornley, Hvideruslands legende Ekaterina Karsten og hjemmebane-favoritten Jeannine Gmelin.

Cheftræner for dame-gruppen, let og tung, Mads Haubro anerkender, at de meget ufavorable danske træningsvilkår har vanskeliggjort forberedelserne til Luzern for pigerne. ”Pigerne er nervøse, og det er der ikke noget, at sige til. Når det blæser så meget, som det har gjort i Danmark, så kan man ikke mærke om det man gør er rigtigt eller forkert, når man sidder i båden. Og så er det svært at forbedre sig. Ydermere skal de lige vænne sig til varmen hernede, men vi er fortrøstningsfulde”, siger Mads Haubro.

Danmark stiller således op i Luzern:

W1x: Fie Udby Erichsen (KVIK) og Mette Dyrlund (DSR)
W2-: Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR)/Christina Juhl Johanssen (DSR)
M1x: Sverri S.Nielsen (DSR) og Frank Steffensen (DSR)
M4-: Tobias Kempf (Odense), Joachim Sutton (Roskilde), Steffen Bonde (Odder) og Tøger Berg Rasmussen (DSR)
LW1x: Aja Runge Holmegaard (Roskilde) og Juliane Elander Rasmussen (Odder)
LM2x: Mattias Larsen (Odder)/Emil Espensen (DSR)