wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdagens mesterskaber blev både velafviklet og velsignet med fantastisk vejr

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Forhåbentlig sidder der en roklub (Sorø Roklub) og en regattaforening (Regattaforeningen Sjælland) tilbage med en virkelig god og tilfreds følelse.

Det har de i hvert fald god grund til.

Det var en flad sø i Sorø med flotte efterårsfarver i baggrunden, som lagde kulisse til lørdagens danmarksmesterskaber. Og mesterskaberne blev afviklet på en måde, hvorledes der ikke var en finger at sætte på det flotte arrangement som de to i samarbejde, har været tovholdere på.

Dagen igennem var der masser af spændende løb ned over banen i Sorø. Som sidste år, var det Danske Studenters Roklub som kunne hjembringe pokalen og titlen som mest vindende klub, idet de tog sig af sejren i en stor portion af løbene.

Som vanligt var der løb i alle aldersklasser helt fra de yngste i TU-Cuppen til de ældste i Masters løbene.

Og fra dagens første løb, til den sidste otter kom over målstregen, var der styr på alting, lige fra dommeropgaver til uddeling af medaljer og pokaler.

Både store og små roklubber, var repræsenteret ved mesterskaberne i weekenden lige fra Danske Studenters Roklub som vanen tro stillede med et stort hold, til Viborg Ro- og Kajakklub som var repræsenteret i et enkelt løb.

Alle havde styr på deres opgaver

I dommertårnet var der på øverste sal fuld kontrol på tidtagning og speak, mens der i tårnets nederste del blev holdt styr på uddeling af medaljer og pokaler til de vindende roere. Nede på broen i målområdet, havde Sorø Roklub sørget for, at der var ikke kun præmiepiger, men også nogen til at hjælpe de vindende roere ind og ud fra broen.

Et vigtigt job, da Sorø sø mangler en del vand, og der derfor var temmelig højt op til broen fra vandet af.

Fra bådpladsen, op forbi Sorø Roklub og hele vejen ned i målområdet var der glade ansigter at finde, roere såvel som tilskuere.

Studenterroerne gav en hånd med

Til kortbane DM hører der sig også en efterfølgende fest. En håndfuld frivillige fra Sorø Roklub havde påtaget sig opgaven med at arrangere netop dette, og det blev ligeledes en succes. Hvor over 250 roere var med til at fejre sejre og resultater fra dagen.

Også Aalborgs universitetsroere var med til festen, men det ændrede ikke på at de troppede op (som lovet), kl. 09.00 ved Sorø Roklub søndag morgen, for at hjælpe med at pakke regattaen ned. Her gav de en hånd med at få pakket grej sammen, og hjalp hvor der var behov for det.

Alle resultater og tider kan findes via linket i højre side.