wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sæt jeres instruktionsforløb i system og få lynhurtigt indlemmet jeres nye medlemmer i klubben

DFfR lancerer igen i år ”Kørekort til sikker roning på vand”.

I 2021 var 5 klubber en del af DFfRs forløb ”Kørekort til sikker roning på vand”. Et modulbaseret instruktionsforløb fordelt over 5 uger, hvor DFfR undervejs har bidraget med råd og sparring.

Modulerne i forløbet, har været ens for alle fem deltagende klubber. Så de roere der har været igennem forløbet, har altså været igennem præcis det samme, uanset om de er nye medlemmer i Køge eller i Haderslev.

Formålet er at skabe et kortere og mere intensivt roskoleforløb, der kan være med til at promovere roning som sport og tiltrække nye roere til vores roklubber. Roskole-materialet bliver givet ud til de tilmeldte klubber og disses instruktører, der sammen med de andre tilmeldte klubber følger tidsplanen for roskolen.

Køge Roklub var med sidste år, og for rochef Mai-Britt Bille var forløbet med til at give et godt overblik over hvor og hvor langt man var med instruktionen af de nye roere:

“Vi fik et ret stort hold til “Kørekort til sikker roning på vand” og her var den færdige modulplan et godt styringsredskab for mig som rochef. Alle instruktører og hjælpere kendte til dagens opgave. Planen blev printet ud og gennemgået inden kursisterne kom. Vi oprettede en Whatsapp gruppe for instruktørerne og her delte vi modulplanen. De nye roere fik en mail hver søndag med planen for den kommende uge. At mødes med de andre roklubber via Teams, om søndagen, var rigtig godt. Vigtigt med denne ekstra vidensdeling.”

En anden ting som Mai-Britt Bille også fremhæver, er det sociale aspekt af forløbet:

“Det sociale fællesskab ved “Kørekort til sikker roning på vand” var vigtig. Hver gang var der efterfølgende mulighed for en hurtig kop kaffe / vand udenfor. Det uformelle virkede godt her. De forskellige bådhold blev sat forskelligt hver gang og de fleste nye fik roet med alle.”

Skal din klub være med i ‘Kørekort til sikker roning’ 2022, så findes der en tilmeldingsformular nederst på siden her, hvor du kan tilmelde din klub.