wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ved ethvert FISA-arrangement stilles der store krav til sikkerhed og fairness. Derfor er den internationale dommerjury central under WRMR 2016

Når FISA sætter deres stempel på en begivenhed så stor som World Rowing Masters Regatta, så stiller det store krav til omgivelserne. Derfor er der et stort opbud af både internationale og nationale dommere og juryer, der alle skal sørge for, at de internationale regler bliver overholdt, og at roerne får en fair bedømmelse.

Af Gustav Højmark-Jensen/[email protected]

Det er op til Lars Christoffersen, chef for den internationale dommerkomite eller president of the jury som det hedder, at der bliver holdt både tid og styr på 1100 både og mere end 500 starter. Ifølge Lars Christoffersen er det gået uden problemer indtil i dag:

“En af de problemer som vi er stødt på, det er vi faktisk stødt på i dag. Der var et otter-løb som burde måske være blevet stoppet, men som ikke blev stoppet, og det gav os nogle gevaldige problemer med at finde ud af, hvad der var fair for de enkelte hold? Skulle man sige at resultatet var blevet godkendt, eller var det ikke blevet godkendt? Og løsningen er det er blevet, at de to af holdene de ror om. De har fået lov til at få et løb senere og få en chance igen mod hinanden”.

Når det kommer til World Rowing Masters, så har juryen mulighed for at bøje reglerne en lille smule, så roerne bliver sikret den bedste oplevelse, når man selvfølgelig er sikker på, at alle får en fair behandling. Lars Christoffersen uddyber:

“Grundlæggende er det fuldstændig ens, men da det ikke er eliteroere kan man godt dreje reglerne en lille smule for at give roerne en god oplevelse samtidig med, at det er fair”.

dommertaarn-edited WRMR2016
Der er masser af aktivitet i dommertårnet fra regattaen åbner, til det sidste løb er afholdt om aftenen. Foto: Nicolai Nohr Jørgensen.

Alt i alt er Lars Christoffersen godt tilfreds med måden dommerholdet har arbejdet sammen på:

“Det har været helt perfekt – du kan se det på roerne. Hvis arrangementet og det, der foregår på vandet fungerer for roerne, så smiler de og er glade”.

Dommergruppen og den internationale jury består af mere end 20 internationale dommere og 25 NTO’ere. Juryen rotere hver anden time så, der altid er et par friske øjne på til at sikre at sikkerheden bliver overholdt, og at alt er fair.

Desværre kan juryen ikke holde styr på al trafikken på vandet, men hvis de kunne, så kunne en kollision i dag måske være blevet undgået:

“Det er et eksempel på, at man ikke overholder trafikreglerne. Og det er endnu en af udfordringerne her. Hvis vi med alle de her roere, med den plads vi har, skal få det til at fungere, så har vi et område herude, hvor der både er indkommende og udkommende både. Det bliver hurtigt et problem, og det er også derfor vi har lagt en dommerbåd derud for at styre det. Men hvis man går på tværs her, og en anden går på tværs der, så har man risikoen for, at noget sker. Og det var det, der skete.

broken-boat-edited WRMR2016
Det gælder om at holde godt øje med de andre både, og overholde trafikreglerne, når man skal ind eller ud på søen. Foto: Nicolai Nohr Jørgensen.