wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nyt om udtagelser til U19 EM 2024

Der vil i 2024 ikke være nogle danske hold på startlisten til U19 EM, der ligger fra d. 1.-2. juni.

Beslutningen er taget i Kaproningsudvalget og herunder kan du læse den fulde begrundelse, som også er udsendt til de hold, som har været i betragtning til en udtagelse til mesterskaberne:

Kaproningsudvalget har med baggrund i de to ugetests, DM i ergometer, Race Weekend i Bagsværd og Odense Langdistance regattaen, besluttet i 2024 ikke at udtage nogle hold til U19 EM.

Vores håb har været, at vi kunne sende et, måske to hold til EM, for at se hvilket niveau de ligger på. Når vi vurderer holdene, har der dels generelt ikke været konsistens i resultaterne, dels er niveauet for nuværende for lavt i forhold til at deltage på det næst højeste niveau internationalt. Vi har haft nogle hold under observation, og har et meget klart billede af, at der er hold med potentiale, men de er der ikke helt endnu.

Vi har været i dialog med en række trænere for at se, om vi kunne lave hold der er stærkere end dem vi har set, men der har generelt været et ønske om at holde de planer, der er lagt hvilket vi har accepteret.

Vi syntes der er gang i rigtig meget godt rundt om i landet, og vi er ved at bygge et godt fundament op, men har ikke lige nu et eller flere hold der har den klasse vi mener der skal til for at komme til U19 EM.

Vi skal med det samme sige, at det ikke udelukker, at vi sender hold til VM, men der skal ske en væsentlig udvikling for holdene før det kan ske – det er juniorere og meget kan ske hurtigt. Vi tror på at vi kommer til at arbejde med et større hold til Coupe De La Jeunesse, samtidig med at vi stiller med fuld holdt til Nordisk, og et betydeligt hold til Baltic Cup.

Vi skal meddele, at vi regner med at afholde Junior Landsholdstræningssamling i weekenden før Nordisk hvor majoriteten  af dem, der udfyldte vores brugerundersøgelse, syntes at samlingen skal ligge. Det vil være dem der udtages til Nordisk, der vil blive inviteret og det er ikke obligatorisk, men absolut noget vi anbefaler. Det vil formodentlig blive i Sorø, men dette vil I blive informeret mere om på Danmarksåren.