wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdagens fjerde afdeling af LDK-turneringen blev afviklet i Københavns Havn af Københavns Roklub, men det blev også arrangørens sidste regatta i havnen

Er der en fremtid for LDK-turneringen? Det blev udgangsreplikken efter fjerde afdeling af årets langdistanceturneringen.
Hvor skal Langdistanceturneringen egentlig ende henne efter 2019? Det var de spørgsmål som deltagerne ved fjerde afdeling af årets langdistanceturnering stod tilbage med.

Et stykke tid før mesterskaberne meldte regattaleder Kenny Andersen ud, at Port of Copenhagen efter regattaen i 2019, ville takke af som LDK-afdeling. Årsagen er, at det efterhånden ikke længere er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at afvikle regatta i Københavns Havn, da der efterhånden er så mange forskellige fartøjer i havnen.

Københavns Roklub begik i weekenden deres sidste regatta som arrangør for Port of Copenhagen og fik lukket af med manér. Endnu en velarrangeret regatta, som klubben kan være stolt af.

LDK turneringens fremtid på spil

Antallet af deltagende både ved turneringen er faldende, PoC trak i år 32 hold til, mens Præstø Roregatta havde 17 tilmeldte både, Kolding 21 hold, og Sønderborg 29.

Formand for Nyborg Roklub og aktiv LDK-roer gennem mange år, Brian Sørensen er som roer ærgerlig over tendensen:

”Antallet af deltagere i år er faldet utrolig meget, og det har været skuffende at se på – som roer.”

Der er forskellige årsager til, at regattaarrangørerne vælger at trække sig fra turneringen, men det er efterhånden klart, at der er brug for at vende det hele lidt på hovedet.

Noget som Brian Sørensen også kan få øje på:

”Randers Roklub har takket af, Port of Copenhagen har takket af og Præstø Roklub takker også af som arrangør af LDK-afdelinger. Kombineret med det vigende antal deltagere, er jeg spændt på at se hvad der sker i efteråret, når vi skal evaluere på LDK-turneringen og den sæson vi har haft i år. Nyborg Roklub har meldt sig, som ny regattaarrangør – men vi vil ikke sætte så meget i gang for kun 15 både. Der er behov for et nyt koncept, som kan puste liv i den her super fede turnering. Og kan man det, så er vi klar til at arrangerer Danehof Regatta 2020 i Nyborg.”

Den 24. august venter femte og sidste afdeling af langdistanceturneringen for 2019, Lollands Havørn, som arrangeres af Nakskov Roklub. Hvis du ikke har fået tilmeldt dig selv og dit hold, kan du nå det endnu.