wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Guldfireren vinder bronze og markere dermed, at de sagtens kan være med, der hvor det er sjovt

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

På en dag, hvor regnen langsomt tog til over den idylliske Rotsse, fik Guldfireren sat streg under, at de stadig er med der, hvor det er rigtig sjovest ved at vinde bronzemedaljer. De to andre danske både (W2- og LW2x) i finalerne endte på femtepladsen

W2-:
Det blev desværre ikke til medalje men i stedet til gode lærepenge, da Anne Dsane Andersen (KVIK)/Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) fik sat punktum for deres deltagelse i World Cuppen i Luzern med en femteplads. Langt hen ad vejen så det ellers meget positivt ud for de danske piger, der gik gik hurtigt ud med USA1 og lå på andenpladsen efter 1000 meter, som de rundede i 03:33:92. Desværre kunne de danske piger ikke holde fast i den positive start, og de havde ikke overskuddet til at afvise New Zealand, USA2 og Sydafrika, da de kom bragende hen over midterstykket. Derfor endte det med at blive en femteplads i pigernes femte internationale senior finale efter deres gennembrud ved EM sidste år. En oplevelse, som bestemt har givet pigerne værdifuld erfaring i forberedelserne mod OL.

Samlet resultat:
1) USA1, 7:06:36
2) New Zealand, 1,48 sek. efter
3) USA2, 4, 95 sek. efter
4) Sydafrika, 6,14 sek. efter
5) Anne og Lærke, 7, 21 sek. efter


LW2x:
Efter at Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk havde vist stigende formkurve i semifinalen, var næsen sat op efter noget stort i A-finalen. Men det blev desværre ved forhåbningerne selv om danskerne ligesom i semifinalen fik disponeret rigtig flot. På de første 1500 meter var danskerne dog henvist til sjettepladsen i et meget tæt løb, hvor næsten alle både lå med medaljechance før spurten. Juliane og Anne fik sluttet rigtig flot af og roede de sidste 500 meter i næsthurtigste tid (1:47:07), men det var desværre ikke nok på en formiddag, hvor Canada, Sydafrika og New Zealand satte sig på de tre første pladser.

Samlet resultat:
1) Canada, 7:10:40
2) Sydafrika, 1,07 sek. efter
3) New Zealand, 1, 20 sek. efter
4) Kina1, 1,79 sek. efter
5) Juliane og Anne, 2,86 sek. efter

LM4-:
Guldfireren satte punktum for den danske indsats ved World Cuppen i Luzern ved at vinde bronze efter New Zealand og Schweiz. En meget fornem præstation, når man tager i betragtning, at mandskabet med Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard ikke har trappet træningen ned som vanlig til denne regatta på grund af forberedelserne til OL.

Ligesom i indledende løb fik man i finalen heller ikke den bedste start og lå blot på fjerdepladsen efter de første 500 meter. Den velkendte kvartet fik dog roet sig op på tredjepladsen ved 1000 meter, men formåede ikke, at holde sig til, da Schweiz og navnlig New Zealand for alvor rykkede fra resten af feltet. Fra da af lykkedes det aldrig Guldfireren for alvor, at komme tilbage i guldkampen og i mål var kvartetten 2,29 sek. fra vinderne fra New Zealand, mens danskerne var 0,49 sek. efter de forsvarende verdensmestre fra Schweiz.

Samlet resultat:
1) New Zealand, 6:02, 14
2) Schweiz, 1,78 sek. efter
3) Kasper, Morten, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard, 2.29 sek. efter