wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Flotte resultater fra de danske U23- og senior-roere ved Ratzeburg Regatta

Sideløbende med regattaen i Hamborg blev der i weekenden 4.-5. juni afviklet regatta for seniorerne i Ratzeburg med løb både for U23 roerne og for de øvrige seniorroere. Danskerne var også her mødt talstærkt op til en regatta, som altid er præget af en god og hyggelig stemning. Vejret viste sig fra sin bedste side i Ratzeburg med sol og kun svag modvind på de otte baner. Som det også gjaldt i Hamborg, var der flere gode resultater at berette om i Ratzeburg.

BLW2X
Om lørdagen blev Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, og Olivia Meinert Cardel, Sorø Roklub, nummer tre i kvindernes letvægts-dobbeltsculler i tiden 8:12:79 knapt syv sekunder efter den tyske vinderbåd fra Frankfurt/Ulm. Den vindende båd er ikke U23, men et kendt tysk senior A hold. De danske piger endte i et meget tæt opløb med den bedste tyske U23 båd, som dog blev nummer to. Den danske U23-båd tabte til tyskerne på andenpladsen med blot 20 hundrededele af et sekund, hvilket er et godt resultat for de to danske piger, mener ungdomslandstræner Nils Henrik Stene: ”Olivia og Mathilde har døjet med smerter længe. Særligt Olivias underarme har været plaget, og det er stadig en kamp om at få Olivias krop til at præstere optimalt til kaproning, så hun ikke kramper til når hun ror. Under forudsætning af, at Olivias underarme gradvist bliver bedre, er det muligt at finde yderligere fart end det de viser om lørdagen i Ratzeburg. Jeg synes det er godt roet af de to danske piger, som har deres første sæson sammen i BLW2x”.

BLM4-
Lørdagens Letvægts firer uden styrmand for herrer blev med dansk sejr. Mads Petersen, Bagsværd Roklub, Malthe Sebastian Puro, Bagsværd Roklub, Sebastian Bache, Københavns Roklub, og Peter Holmquist, Lyngby Roklub, roede først over målstregen i tiden 6:37:09 – mere end halvanden sekund foran det tyske hold fra klubberne i Münster og Berlin. De fire drenge har haft et fantastisk forår, hvor de virkelig har fundet hinanden i båden og på land mener Stene: ”I øjeblikket bliver de bedre og bedre for hver kaproning, de deltager i. Det er selvfølgelig en utrolig god, men også udfordrende udvikling. Det gælder for drengene om at holde hovedet koldt og turde fortsætte deres stabile udvikling i samme spor som hidtil. De roede et rigtigt godt løb om lørdagen, hvor de vandt foran U23 mandskaber fra Polen, Frankrig og Tyskland”. Om søndagen var tyskerne hurtigere og her vandt de over danskerne med mindre end en længde. ”Resultaterne fra Ratzeburg skal gerne sikre motivationen til intensiv træning i den kommende periode, så formen bliver ved med at være opadgående for holdet” nævner Ungdomslandstræneren.

BM1X
Lørdagen gav også et godt dansk resultat i U23 singlesculler i den åbne vægtklasse. Nick Larsen, Odense Roklub, var mindre end et sekund efter den tyske vinder, som lå en smule foran det meste af løbet. Larsen kom ind i tiden 7:51:35. Ungdomslandstræneren er også her ganske godt tilfreds: ”Det er opløftende at se, at Nick har formået konstant at udvikle sig i denne sæson. Han har i år vist sig i bedre form end nogensinde før, og det er rigtig godt, at han begynder at kunne overføre sin fysik til fart på vandet. I Ratzeburg blev det et tæt løb med en tysk båd. Flot og veldisponeret løb, hvor tyskeren havde et sekund på Nick næsten hele vejen”. Omkring regattaen i Ratzeburg har Nick haft flere jern i ilden og flere store begivenheder om ørerne. Han skal nemlig til svendeprøve som elektriker på tirsdag og forhåbentlig sikre sig sit levebrød ved siden af roningen. ”Den forestående svendeprøve taget i betragtning, er Nicks resultat opløftende. Det er altid dejligt også at se tunge danske herreroere levere flotte præstationer som ved regattaen i Ratzeburg” slutter Stene.

BLM2X
Både lørdag og søndag var Alexander Modest, Lyngby Roklub, og Frederik Leicht, Københavns Roklub, i ilden i letvægts dobbeltsculler for herrer. De to drenge var for alvor i konkurrence, hvor både fra Frankrig og Tyskland gav dem kamp til stregen begge dage. Om lørdagen blev drengene nummer tre i finalen lige over tre sekunder efter et godt roende tysk U23 vinderhold. Om søndagen var franskmændene til start i en ny kombination, hvor det lige præcis lykkedes de danske drenge at ro fra franskmændene på målstregen. Den danske båd kom i mål i tiden 6:44:76, blot få centimeter foran den franske båd. Også på de to danske drenges vegne er ungdomslandstræneren forsigtig optimist: ”Ønsker drengene at holde sig konkurrencedygtige i de internationale konkurrencer, er der ingen tvivl om, at der skal trænes hårdt og findes yderligere fart i den kommende tid. Dog er det opløftende at se, at de kan gå med roere fra store letvægtsnationer som Frankrig og Tyskland, som vanligvis har et højt niveau ved regattaen i Ratzeburg.

På bundlinjen står…
Summa-summarum fra Ratzeburg er, at de fleste danske både levede op til de forventninger som på forhånd var at spore hos ungdomslandstræneren, selv om der også var skuffelser ind i mellem: ”Resultaterne i Ratzeburg er generelt opløftende og et bevis på, at den nye projektstruktur virker. Projektholdene som er sat sammen gennem vinteren præsterer alle på et acceptabelt niveau, men der er stadig en del arbejde for trænerne, hvis holdene skal fremstå stabile og præstere godt flere dage i træk. Til et VM er der mange løb som skal roes, og der kan man ikke tåle at have dårlige løb. Der kan heldigvis rettes op på dette med en solid træningsindsats i den kommende tid, og alt i alt har det været en positiv oplevelse at være med på sidelinjen om søndagen i Ratzeburg” slutter Ungdomslandstræneren.