wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der er både op- og nedture ved årets Junior VM i Tokyo for de danske roere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Nils Henrik Stene

I Tokyo er Junior Verdensmesterskaberne i fuld gang og både natten til torsdag og natten til fredag har flere danske både været i aktion.

Natten til torsdag roede JW2- med Mathilde Hjort og Emma Braad Olesen (begge Bagsværd) sluttede sidst i deres heat og skal dermed en tur i opsamling, et opsamlingsløb hvor pigerne tager sidstepladsen og dermed går i B-finalen, lørdag.

Også JW4- med Mathilde Kiilgaard (DSR), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Brünnich (KR) og Christine Cardel, (Bagsværd) sluttede sidst i deres indledende løb, og i opsamlingen bliver de nummer fire, hvilket ligeledes udløser en B-finaleplads lørdag.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene kan fortælle at pigerne ikke har haft det nemmeste VM, og håber på at de kan nå at få sluttet godt af i morgendagens B-finaler:

”Særligt pigerne der ror med en åre, har været udfordret af sygdom herovre, og har ikke haft den fedeste oplevelse indtil videre. Men nu er der B-finaler i morgen og her har de muligheden for at komme ud og få tanket moral.”

JW2- og JW4- pigerne med træner Olav

Torsdag var de to danske dobbeltscullere også på vandet og her blev det til en A/B semifinalebillet til JM2x med Oliver Skov Jerkovic (Bagsværd) og Nicholas Andersen (KVIK).

Mens JW2x med Ida Blomstrand (Hadsund) og Sofie Halling Vikkelsøe (Odense) sluttede på fjerdepladsen i deres opsamlingsløb og dette sender dem i C/D semifinale. Her går de først over målstregen og dermed får de lov at sætte punktum for deres deltagelse ved årets junior VM i C-finalen.

At dobbeltscullerløbene er tungt besat, bevidner også antallet af tilmeldinger og de danske piger har været udfordrede, derfor håber ungdomslandstræneren at pigerne kan få sluttet godt af i C-finalen:

”Pigedobbeltsculleren har haft det svært i både indledende og opsamling. Men de ror en virkelig flot slutspurt i deres C/D semifinale, så de skal ro en spændende C-finale i morgen, hvor de får mulighed for at slutte godt af – og den håber jeg de udnytter.”

De fire juniorscullerroere

I nat (DK-tid) venter en tur på vandet for alle fem danske både, hvor Danmark endnu har to A-finalechancer og ungdomslandstræneren fortæller at der både er spænding og koncentration i landsholdstruppen:

”Det bliver spændende med drengene i morgen, og på papiret ser det ikke urealistisk ud. Vi har to hold som skal ud og ro deres chance i semifinalerne. Stemningen er god og vi er ikke færdige ved det her VM endnu. Så nu er det rigtig vigtigt at vi holder skruen i vandet, men det virker også til at der er kommet ro i lejren og fuld koncentration.”

Natten til lørdag skal alle danske både i aktion ved Junior VM, og tidsplanen ser således ud:

JM2x ror A/B semifinale kl. 02.05 (DK-tid).

JM2- ror A/B semifinale kl. 02.35 (DK-tid).

Alle tre pigebåde får lov at afslutte deres junior VM-eventyr i Tokyo natten til lørdag og sætte punktum for mesterskaberne.

JW2- ror B-finale kl. 03.15 (DK-tid).

JW4- ror B-finale kl. 03.20 (DK-tid).

JW2x ror C-finale kl. 03.50 (DK-tid).