wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Junior VM 2021 er nu ved vejs ende for de danske roere i Plovdiv

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Den danske U-landsholdslejr, worldrowing.com + Primærbillede: Frederik Taulbjerg

Lørdag fik vi JM4x, JW2x og JW1x over målstregen for sidste gang ved Junior VM, og søndag har de resterende to danske både nu også sat punktum for deres deltagelse i mesterskaberne.

Søndag morgen roede Elias Ellehammer (Bagsværd) og de tre Holstebro drenge Christian Søndergaard, Tobias Kramer Bosnes og Simon Mikkelsen en andenplads hjem B-finalen, i JM4-. Hvilket giver drengene en overordnet 8.plads ved mesterskaberne.

Landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene mener også, at drengene kan være godt tilfredse med deres resultat ved mesterskaberne:

”De får roet endnu et godt løb. De ror rigtig flot i deres indledende og deres opsamling, og kommer hjem med en ottendeplads, så de kan bestemt være tilfredse med deres præstation hernede.”

Foto: worldrowing.com/Detlev Seyb

August Wisholm (Hadsund) roede en femteplads hjem i A-finalen ved mesterskaberne, og dette bliver ikke kun hans punktum, men det danske punktum for mesterskaberne i Plovdiv.

Igen i dag har August den rette indgang til et løb, hvor han også er oppe mod nogle hårde konkurrenter fortæller Nils Henrik Stene:

”Selvom han er oppe imod nogen der er større, stærkere og et år ældre end ham, så går August uimponeret til opgaven. Han følger godt med til 1000m og har kontakt til medaljerne til 15000m, men han bruger sine kræfter på midterstykket. Det er stadig en flot præstation, August har leveret hernede.”

Juniorroerne er dem der har været hårdest ramt af aflyste mesterskaber i 2020 og foråret 2021, derfor er det også en tilfreds landstræner, der glæder sig over en god uge i Bulgarien med de 12 juniorroere:

”Det har været en fornøjelse at have dem afsted, og så er det dejligt vi er tilbage med Junior VM, hvor der endda også har været lidt tilskuere. Roerne har været gode at have med, de har taget tingene alvorligt. Det er godt, at vi igen kan komme ud og prøve os selv af. Det er jo det vi ligger og drømmer om derhjemme i lille Danmark, og det er lykkes hernede. Det man bare skal huske, er at det her er et øjebliksbillede. Næste år kan det se helt anderledes ud, hvis man gør sig umage når man kommer hjem og får passet sin træning gennem vinteren.”

Næste gang vi skal følge et ungdomslandshold i aktion på de internationale robaner, er i Polen, nærmere betegnet Kruszwica ved U23 EM d. 4.-5. september.