wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sønderborg Roklub roses til skyerne. Ulkebøl skole vil fremover være mere selektiv, når de vælger hvilke idrætsforeninger, de vil samarbejde med. Roklubben har sat en meget høj standard.

“Det er helt vildt”, siger Jesper Olsen idrætslærer på Ulkebøl Skole om det kæmpe forberedelses arbejde, som roklubben har lagt for dagen. “Gid alle idrætsforeninger var som dem”. Sønderborg Roklub har i længere tid planlagt årets første Skole OL stævne. Torsdag d. 2. februar kl. 9.45 på Ulkebøl skolen kunne konferencier Flemming Nielsen fra Radio Als, erklære Skole OL stævnet for åbent. Forud for dette var gået indmarch med faner og bannere til musik eleverne selv havde valgt, og velkomsttale ved roklubbens formand Jørn Rasmussen.

Roklubben stillede med 15 frivillige hjælpere på dagen, der alle sørgede for at give eleverne en fantastisk oplevelse ved det, som Ulkebøl Skole kalder ”et meget veltilrettelagt arrangement” på deres Facebook side. Sønderborg Roklub havde sørget for flotte lodtrækningspræmier, sponsorater af juice, frugt og vand til alle, og sørgede for et topprofessionelt afviklet Skole OL stævne, forberedt til fingerspidserne.

6. og 7. klasser fra tre forskellige skoler dystede om at blive Sønderborgs Stærkeste Klasse. Distancen er 4.000m i én romaskine, og alle fra klassen skal ro mindst én gang. Eleverne fyrede den max af i både de indledende og finaleheats, og derudover blev der lavet kampråb og farverige bannere i Det kreative værksted, og der blev dystet i individuelle 200m sprinter. Idrætslærer Jesper Olsen på Ulkebøl skole var begejstret for at lægge hus til et Skole OL stævne ”Der er jo super for mig som idrætslærer med et arrangement som i dag. Der er så mange elever der får bevæget sig og får nogle gode oplevelser på en dag som denne. En fantastisk dag med et mylder af liv og aktivitet.”

Det var nogle trætte, men også glade elever, der gik hjem efter en dag fyldt med hep og opbakning, god stemning og syre i benene. Og så er der i hvert fald to klasser, der går i skarp træning sammen med roklubben hen over foråret. 7.C fra Ulkebøl skole og 6. klasse fra Nybøl skole kvalificerede sig nemlig direkte til Skole OL finalen i Aarhus.