wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Starten på World Cuppen i Varese kunne næsten ikke være gået bedre for de danske roere

Efter en lang vinter, oprandt dagen endelig, hvor en del af det danske landshold igen skulle forsøge, at vise formatet i konkurrence med resten af verden i forbindelse med årets første World Cup, der afholdes i Varese i Italien. Danske turister vil kende området fra Lago Maggiore, der ligger tæt på Varese, som ligger tæt på grænsen til Schweiz. En sand naturperle, hvor sommeren ikke helt er ankommet endnu. Det var en anelse køligt i morgentimerne, men ellers var det glimrende forhold for roning med kun en meget svag vind ude på Lago di Varese. Læs, hvordan det gik de danske roere i aktion:

W1x:
Sidste år førte Fie Udby Erichsen alle de internationale løb, hun deltog i indtil der manglede 500 meter, hvorefter smerterne i underarmene blev for store og hun faldt tilbage. Sidste efterår blev hun så opereret for kompartmentsyndrom, og skal man dømme efter dagens præstation har operationen båret frugt. For i dag førte hun også efter 1500 meter, men forskellen fra sidste år var, at hun holdt hele vejen hjem, og dermed kvalificerede sig til semifinalerne. Det var på forhånd ventet, at Fie måtte indstille sig på en skarp duel med Kinas Jingli Duan, der sluttede på tredjepladsen ved sidste års VM i Aiguebelette og det var da også de to, der tog teten fra start. Fie rundede de første 500 meter i tiden 1:51:68, 2,98 sek. foran Duan, en føring, som Fie udbyggede til 3,96 sek. på de næste 500 meter. Duan indhentede lidt af Fie´s forspring på de sidste 1000 meter, men sejren for Fie kom aldrig i fare, da hun i mål var 1,68 sek. foran kineseren. En fantastisk dansk start på World Cuppen!

Samlet resultat:
1) Fie Udby Erichsen, 7.38.99 min.
2) Jingli Duan (CHN), 1,68 sek. efter
3) Micheen Thornycroft (ZIM), 2, 14 sek. efter
LM2x:
Hvis dagen var startet godt fra et dansk synspunkt, ja så blev den bare endnu bedre efter at Mads Rasmussen(DSR)/Rasmus Quist (DSR) havde været i aktion. Der har været stor tvivl om, hvor de forsvarende olympiske mestre stod form-mæssigt efter sidste års rædses-sæson, hvor ribbenbrud, kompartmentsyndrom og sygdom tilsidesatte deres drømme om at kvalificere sig til OL ved VM i Aiguebelette. Netop i Varese sidste år var Mads Rasmussen alvorligt hæmmet af sygdom, men i fredagens indledende løb var danskerne i et helt anderledes gear, da de i overlegen stil indkasserede billetten til semifinalen. Danskerne lagde fornemt ud og rundede de første 500 meter i tiden 1:36:00, 0,22 sek. foran den schweiziske båd med Silvan Zehnder og Michael Schmid. Ingen andre både kunne følge med i det tempo, som Mads og Rasmus angav og med 500 meter igen havde danskerne udbygget føringen til 1,18 sek til den scweiziske båd, der allerede er OL-kvalificeret. Danskerne sluttede i tiden 6:30:28 med et komfortabelt forspring ned til schweizerne, der var 2,33 sek. efter danskerne i mål
Samlet resultat:
1) Mads Rasmussen/Rasmus Quist, 6.30.28 min.
2) Silvan Zehnder/Michael Schmid (SUI), 2,33 sek. efter
3) Pedro Fraga/Nuno Mendes (POR), 9, 62 sek. efter


W2x:
I første hug lykkedes det ikke for Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd Roklub)/Nina Hollensen (Århus Roklub), at kvalificere sig til A-finalerne og danskerne må derfor ro opsamling lørdag. Danskerne var i heat med Østrig, Ukraine, Kina og Italien1 og to både ville gå videre til A-finalen. Det så umiddelbart meget positivt ud fra starten, da danskerne lagde ud i bedste tid 1:42:45, 0, 23 sek. foran kineserne. Kvindernes løb var imødeset med ekstra spænding eftersom man i forhold til sidste sæson har udskiftet Mette Dyrlund (DSR) med Nina Hollensen i båden og det var dermed Hollensens internationale ilddåb på seniorniveau. På den baggrund kan det ikke være nogen overraskelse, hvis der var lidt ekstra sommerfugle i maverne hos de danske piger, der ved 1000 meter mærket havde tabt terræn til Italien og Kina og var faldet ned på tredjepladsen. Danskerne hang godt med i slutfasen af løbet, men kunne desværre ikke snige sig op på den altafgørende andenplads og sluttede dermed 1, 30 sek. efter Kina på tredjepladsen. Danskerne skal lørdag ro opsamlingsløb.

Samlet resultat:
1) Laura Schiavone/Giada Colombo (ITA) 6:59:97
2) Jie Wang/Xiaoxing Shen (CHN), 0,96 sek. efter
3) Lisbet Falch Jakobsen/Nina Hollensen 2, 26 sek. efter