wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Følg landsholdet ved sæsonens sidste mesterskab i Račice ved Senior VM

Du kan følge årets VM her på roning.dk, på Instagram og på Facebook. Hver eftermiddag sørger vi for at opdatere dig med tidsplanen for morgendagens løb.
World Rowing sørger for livetracker og livestreaming under hele mesterskabet, roning.dk vil være opdateret med link til livestream under hele VM.

LIVESTREAM, KLIK HER

Opdatering søndag kl. 12.36:

Det sidste løb med dansk deltagelse er nu over målstregen. I M1x ror Bastian Secher (Roskilde) sig ind på tredjepladsen i B-finalen, gennem et kontrolleret løb fra start til slut.
Han sætter det danske punktum for VM 2022 med en overordnet 9. plads ved mesterskaberne. Noget der ved VM 2023, faktisk kan sikre en kvalifikationsplads til OL 2024, så det tegner godt for fremtiden.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dansk Forening for Rosport (@roning.dk)

Opdatering lørdag kl. 12.34:

Astrid Steensberg (Danske Studenters Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde Roklub) og Julie Poulsen (Odder Roklub) i W4- ror et helt genialt løb i B-finalen ved VM.
De fire tager en overbevisende sejr over bl.a. New Zealand og Italien. Det giver dem en samlet syvendeplads ved dette års VM 2022 og en fin afslutning på syvendedagen ved mesterskaberne.
Foto: Detlev Seyb, World Rowing

Opdatering lørdag kl. 11.30:

Dagens sidste C-finale ender også med en dansk fjerdeplads til Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (alle Holstebro Roklub) i M4-. Så de fire bliver altså også overall ved dette VM, nr. 16. 

Foto: Balint Czucz

Opdatering lørdag kl. 11.18:

I LM2x sætter Alexander Modest (Lyngby Roklub) og Rasmus Lind (Sorø Roklub) sig også på fjerdepladen i deres C-finale. Så de to slutter ligeledes deres VM-deltagelse med en overordnet 16. plads.

Foto: Benedict Tufnell, World Rowing

Opdatering lørdag kl. 11.15:

I LW2x ror Mathilde Persson og Marie Mørch (begge Bagsværd Roklub) en fjerdeplads hjem i deres C-finale. Dermed slutter de to på en overall 16. plads ved dette års VM i Račice.

Lørdagens tidsplan.

Opdatering fredag kl. 12.55: 

Det var et stærkt, stærkt felt som Bastian Secher (Roskilde) mødte i A/B-semifinalen. Med både OL-guld og sølvinderen fra Tokyo (blandt andre). Bastian ror en fjerdeplads hjem, og viser høj klasse roning på banen.
1-3 gik videre til A-finalen, så Bastian skal sætte punktum for sin deltagelse i VM, i B-finalen.

Opdatering fredag kl. 10.54:

Nu har Oscar Petersen sat sit punktum for dette års VM i LM1x. Oscar slutter på andenpladsen i D-finalen, og dermed bliver han overall nr. 20 ved mesterskaberne.

Foto: Balint Czucz
Fredagens tidsplan

Opdatering torsdag kl. 16.30:

Med en fremragende slutspurt, cementerer Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (Holstebro) deres andenplads i M4- C/D-semifinalen. Dermed tager de fire en plads i lørdagens C-finale.

Opdatering torsdag kl. 16.00:

I LW2x C/D-semifinalen tog Marie Mørch og Mathilde Persson (Bagsværd) sig af at vise vej til målstregen fra starten af. De to slutter også på førstepladsen, og dermed er de videre til lørdagens C-finale.

Opdatering torsdag kl. 15.54:

I LM2x ror Alexander Modest (Lyngby) og Rasmus Lind (Sorø) en tredjeplads hjem i deres C/D-semifinale. Det betyder at de to skal slutte deres VM-deltagelse i C-finalen på lørdag.

Opdatering torsdag kl. 15.11:

I C/D-semifinalen har vi nu LM1x med Oscar Petersen igennem. Oscar slutter på femtepladsen, dermed skal han sætte punktum for sin deltagelse i dette VM i morgendagens D-finale.

Opdatering torsdag kl. 12.03: 

I A/B-semifinalen ror W4- med Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) stærkt på den første 1000m, og ligger på tredjepladsen efter Holland og Australien, med Rumænien lige bag dem. Desværre går Rumænien forbi, og det lykkes med også at gå forbi Australien. Det bliver til en fjerdeplads og dermed skal de fire sætte punktum for deres VM i B-finalen på lørdag.

Torsdagens tidsplan

Opdatering onsdag kl. 11.33:

Dagens sidste kvartfinale med Alexander Modest (Lyngby) og Rasmus Lind (Sorø) i LM2x, ender med en femteplads, i et løb hvor der var nogenlunde kontakt nedover banen for de to. Dermed går de i C/D-semifinalen.

Opdatering onsdag kl. 10.59:

I LM1x kunne Oscar Petersen ikke holde med feltet i. Han slutter på sjettepladsen i kvartfinalen, og dermed skal han videre i C/D-semifinalen.

Opdatering onsdag kl. 10.23:

I et løb der var spændende helt frem til 1500m, lå M1x med Bastian Secher (Roskilde) helt på linje med både Polen, Irland og Italien, da New Zealand var stukket af. En flot slutspurt sikrer Bastian andenpladsen og en plads videre i A/B-semifinalen.

Onsdagens tidsplan

Opdatering tirsdag kl. 16.20:

Det har været en hård, dansk dag i Račice denne tirsdag. Resultaterne fra de tre opsamlingsløb er ikke blevet, som vi havde ønsket os.

Det ærgrer også Sportschef Thor Juul Kristensen:
“Det har været en barsk dag i dag. Troen på at vi i træningslejren havde hentet på de andre nationer, er ikke noget vi har held med at bevise.”

Forud for VM blev der sat en række målsætninger for, hvad der var acceptabelt for projekterne at komme hjem med. De er stadig indenfor rækkevidde, og set i lyset af, at VM giver et reelt billede på, hvor det er der skal sættes ind, så er der stadig både viden og erfaring at hente i Tjekkiet fortæller Thor Juul Kristensen:

“Det er tungt og hårdt. Men VM skal bruges som den allermest objektive måling og vurdering af vores præstationsdygtighed og nu ved vi hvor vi står. Der er ingen tvivl om, vi skal hjem og analysere på hvordan vi tager et skridt op i tabellerne, for der er ingen der er tilfredse med at komme hjem med placering 13 og nedefter.”

For LW2x, W2- og M4- gælder det nu, at W2- er i C-finalen, dermed skal de ro om en placering mellem 13 og 18. For LW2x og M4- er det endnu ikke afgjort om de skal ro C- eller D-finale endnu. Begge hold ror C/D-semifinale på torsdag.

Opdatering tirsdag kl. 12.29:

I dagens sidste opsamlingsløb slutter LW2x Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd) på tredjepladsen. Sammen med Schweitz og Australien stak de af fra resten af feltet. Men de to kunne ikke helt få kontakt til de to førende både. Dermed skal de ro C/D-semifinale på torsdag.

Opdatering tirsdag kl. 11.45:

For Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (Holstebro) i M4- bliver det til en sjetteplads i opsamlingsløbet. Kun 1 og 2 gik videre til A/B-semi, dermed er de fire videre til C/D-semifinalen på torsdag-

Opdatering tirsdag kl. 11.31:

I W2- har vi nu Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR) igennem deres opsamlingsløb. De to kæmpede på de sidste 1000m for at hente den spanske båd der lå på den sidste adgangsgivende plads videre i A/B-semifinalen. Desværre nåede de målstregen før de nåede Spanien. De to slutter på fjerdepladsen, og dermed går de i lørdagens C-finale.

Opdatering mandag kl. 18.27:

Mandag ved VM er en god dag til banken, hvor tre ud af fire hold også kommer ind og er tilfredse med deres resultater, fortæller Sportschef Thor Juul Kristensen:

”Det har været en godkendt dag i dag. W4- er god, og ror godt mange steder på banen. Selv var de også glade, og de kan konstatere, at de er tættere på Briterne end de har været tidligere. Både W2- og M4- var tilfredse da de kom ind, men allerede ved frokosten, havde de vendt fokus mod morgendagens løb.”

LW2x rammer ikke helt det niveau, som de havde ved EM tidligere på året, og det kan de også selv mærke fortæller sportschefen:

“Mathilde og Marie var ikke helt dér, hvor de gerne ville være i dag, og de kan mærke at der er nogle tekniske ting der skal rettes, for de sidder med en følelse af, ikke helt at have ramt hinanden.”

Tirsdagens tidsplan

Opdatering mandag kl. 12.06:

For M4- bliver det til en femteplads til Tobias Bork Kristensen, Kaare Mortensen, Magnus Rathenborg og Magnus Valbirk (Holstebro). Her gik 1 og 2 videre, så de skal omkring opsamling i morgen tirsdag.

Opdateirng mandag kl. 11.50:

I W4- lagde Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) stærkt ud fra start i et hidsigt felt. De fire hang fint med Storbrittanien og Holland nedover banen og slutter på tredjepladsen. Dermed er de, uden problemer, videre til A/B-semifinalen på torsdag.

Opdatering mandag kl. 10.53:

I LW2x må Marie Mørch og Mathilde Persson (Bagsværd) også en tur omkring opsamlingen tirsdag. Kun nr. 1 gik direkte videre fra opsamling, og de to slutter på femtepladsen i deres indledende løb.

Opdatering mandag kl. 10.22:

I W2- kan Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR) desværre ikke holde den tredjeplads de lå på ved 1000m-mærket. De to slutter på fjerdepladsen og kun 1-3 gik direkte videre til A/B-semi. Derfor skal de to omkring opsamlingen tirsdag formiddag.

Mandagens tidsplan

Opdatering søndag kl. 12.10:

I dagens sidste, danske indledende løb viser LM2x med Alexander Modest (Lyngby) og Rasmus Lind (Sorø) stabil roning fra start til slut. De holder på tredjepladsen og en billet videre i kvartfinalen henover målstregen.

Opdatering søndag kl. 11.11:

Oscar Petersen (Bagsværd) har nu også været i aktion på robanen i Račice, i LM1x. I et meget spredt felt, tager han fjerdepladsen og dermed også den sidste plads videre i onsdagens kvartfinale.

Opdatering søndag kl. 10.12:

NU er VM for alvor i gang. Bastian Secher (Roskilde) har fået sin senior VM debut, og bliver nr. 2 i det indledende løb for M1x, hvor han omkring de 1500m gik forbi Ungarn og holdte andenpladsen hjem til mål. Derfor er Bastian videre til kvartfinalen på onsdag, uden problemer.


Dette års VM finder sted i Račice, Tjekkiet. Mesterskaberne begynder søndag d. 18. september og slutter søndag d. 25. september.
Danmark stiller til start med syv mandskaber og i alt 16 roere ved årets VM, og konstellationerne ser således ud:

 • M1x – Bastian Secher (Roskilde)
  Træner: Thomas Poulsen
 • LM1x – Oscar Petersen (Bagsværd)
  Træner: Jens Vilhelmsen
 • W2- – Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR)
  Træner: Mads Haubro Petersen
 • W4- – Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder)
  Træner: Mads Haubro Petersen
 • M4- – Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (Holstebro)
  Træner: Jens Vilhelmsen
 • LM2x – Alexander Modest (Lyngby) og Rasmus Lind (Sorø)
  Træner: Thomas Poulsen
 • LW2x – Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd)
  Træner: Thomas Poulsen

Opdatering lørdag kl. 18.00:

Her til eftermiddag har der været lodtrækning, derfor ved vi nu hvornår vores danske landsholdsroere skal i aktion første gang ved deres indledende løb ved VM 2022. Tidsplanen for de næste to dage ser således ud:

Søndag:

M1x med Bastian Secher (Roskilde) starter og ror indledende løb kl. 10.05.
Han møder Ungarn, Litauen, Schweiz og USA i et løb, hvor 1-3 går i kvartfinalen.

LM1x med Oscar Petersen (Bagsværd) ror indledende kl. 11.01.
Her skal han møde Tyskland, Sri Lanka, Slovenien og Uruguay. 1-4 er videre i kvartfinalen.

LM2x med Rasmus Lind (Sorø) og Alexander Modest (Lyngby) ror indledende kl. 11.51.
De to møder Italien, Portugal, Algeriet, USA og Turnesien. Her er det også 1-4 videre til kvartfinalen.

Mandag:

W2- med Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (begge DSR) ror indledende kl. 10.14.
De skal møde New Zealand, Irland, Kina og Canada i et løb hvor 1-3 går videre i A/B-semi.

LW2x med Mathilde Persson og Marie Mørch (begge Bagsværd) ror deres indledende løb kl. 10.44.
Her møder de Østrig, Frankrig, Polen, Canada og Kina. Kun 1 går direkte videre i A/B-semi.

I W4- skal Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) ro indledende kl. 11.41.
De fire skal ro mod USA, Frankrig, Storbritannien og Holland. Her går 1-3 videre til A/B-semi.

M4- med Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (Holstebro) ror deres indledende kl. 11.59.
De møder Rumænien, Litauen, Kina og Sydafrika og her går 1-2 videre til A/B-semi.

Alle fotos herover: Balint Czucz


Opdatering fredag kl. 10.35:

Det danske landshold er landet sikkert i Račice, og nu er udpakning og klargøring af både i gang. Når alt er gjort klar skal roerne ud for at prøve vand.

Billeder: Willi Thal-Drexel