wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tre ugers træningslejr i Völkermakt er slut, og med god forberedelse er det danske landshold nu på vej mod Tjekkiet, Račice og senior VM

Af Bianca Toftebjerg | fotos og video: Mads Haubro og Thor Juul Kristensen

Træningslejren i Völkermakt har været god for det danske landshold, der har haft base ved den Østrigske sø, de sidste tre uger.

Her har de syv konstellationer, som vi også skal følge til VM, haft rig mulighed for at træne teknik og i den grad få justeret ned i de helt små detaljer. Langt størstedelen af tiden, har vandet nemlig været blankt, og det giver gode forudsætninger for at gøre netop dette.

W2- og M4- har nydt godt af det flade vand

Der er mange gode ting ved at træne på Bagsværd sø, men hvis der skal finjusteres på teknik,  så kan det, til tider, urolige vand være en hæmsko. Derfor det flade vand i Völkermakt, været rigtig godt for W2- og M4-, der begge har fået ’fred’ til at træne teknikken.

Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw i W2-, har nydt godt af det flade vand til de øvelser som de har skullet fokusere på under træningslejren, fortæller deres træner Mads Haubro:

”Sofie og Nikoline arbejder meget med at gøre indsatsen offensiv, men afslappet og få båden til at ligge mere frit. Dette gøres gennem en masse øvelser i båden og få simple fokuspunkter. Vandet hernede har været fladt (spejlblankt) i mere end 50% af tiden og giver derfor virkelig gode betingelser for at arbejde netop med disse fokuspunkter.”

Der har naturligvis også været andet end kun roning på træningsprogrammet for roerne de sidste tre uger

Det flade vand har Kaare Mortensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg og Tobias Bork Kristensen i M4- også haft stor gavn af, i deres træning frem mod VM, fortæller Kaare Mortensen:

”Det har været fedt. Den mængde af fladt vand vi har hernede, er simpelthen unikt. Det gør bare at man kan arbejde meget bedre med de tekniske ting meget bedre end man kan på Bagsværds forblæste sø.”

Som med W2-, kan de bedre arbejde med deres fokuspunkter, uden forstyrrelser, forklarer han:

”Vi har lykkes med at ’ro sammen’. Det er et meget bredt begreb, men rent faktisk at få flyttet båden sammen, både i fremkørslen og i selve rotaget. Det er noget vi har kunnet arbejde rigtig godt med. Der har det flade vand klart hjulpet, fordi der ikke har været udefrakommende påvirkninger, men vi rent faktisk har kunnet mærke hvad hinanden har lavet, meget tydeligt.”

 

Sådan stiller det danske landshold ved VM, og sådan kan du følge roerne i Tjekkiet

Dette års VM finder sted i Račice, Tjekkiet. Mesterskaberne begynder søndag d. 18. september og slutter søndag d. 25. september. Lørdag kl. 15 er der lodtrækning, umiddelbart herefter bliver roning.dk opdateret med tidsplanen for indledende løb, for alle roere.

Danmark stiller til start med syv mandskaber og i alt 16 roere ved årets VM, og konstellationerne ser således ud:

 • M1x – Bastian Secher (Roskilde)
  Træner: Thomas Poulsen
 • LM1x – Oscar Petersen (Bagsværd)
  Træner: Jens Vilhelmsen
 • W2- – Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR)
  Træner: Mads Haubro Petersen
 • W4- – Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder)
  Træner: Mads Haubro Petersen
 • M4- – Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (Holstebro)
  Træner: Jens Vilhelmsen
 • LM2x – Alexander Modest (Lyngby) og Rasmus Lind (Sorø)
  Træner: Thomas Poulsen
 • LW2x – Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd)
  Træner: Thomas Poulsen

Du kan følge årets VM her på roning.dk, på Instagram og på Facebook. Hver eftermiddag sørger vi for at opdatere dig med tidsplanen for morgendagens løb.

World Rowing sørger for livetracker og livestreaming under hele mesterskabet, roning.dk vil være opdateret med link til livestream under hele VM.