wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Følg det danske landshold til årets første World Cup i Beograd, Serbien

Sæsonens første World Cup afvikles fra fredag d. 27. maj til søndag d. 29. maj i Beograd, Serbien.

Det danske landshold består af 15 roere fordelt på seks mandskaber.

Her vil du kunne følge landsholdet. Mesterskaberne er opbygget således, at der er indledende og opsamling fredag, lørdag er der E-C-finaler, samt semi og opsamlingsløb, samt enkelte A-finaler. Søndag er der A- og B-finaler.
Lørdag og søndag vil det være muligt at følge mesterskaberne på livestream. Livestreamen vil kunne findes øverst på siden her.

Udover at du kan følge med, og få opdateringer her, så kan du også følge med på Facebook (Landsholdet i roning) og på Instagram (@roning.dk)

Tidsplan for søndagens løb:

Opdatering lørdag kl. 12.30:

I LM2x ror Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) en femteplads hjem. Så deres punktum for mesterskaberne skal sættes i B-finalen, søndag kl. 10.10.

Foto: World Rowing / Benedict Tufnell

Opdatering lørdag kl. 12.20:

En fjerdeplads i LW2x opsamlingsløbet, giver Marie Mørch og Mathilde Persson (begge Bagsværd), en plads i søndagens B-finale kl. 10.05

Foto: Balint Czucz

Opdatering lørdag kl. 12.15:

I M1x ror Bastian Secher sig ind på en fjerdeplads i A/B-semi. Så han skal sætte punktum for mesterskaberne søndag kl. 10.00  i B-finalen.

Foto: World Rowing / Benedict Tufnell

Opdatering lørdag kl. 11.35:

I A/B-semifinalen kommer Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg, Tobias Bork Kristensen og Kaare Mortensen (alle Holstebro) ind på en fjerdeplads. Så de skal sætte deres punktum, for årets første World Cup i B-finalen. Det gør de søndag kl. 09.50.

Foto: World Rowing, Benedict Tufnell

Opdatering lørdag kl. 10.50:

I W2- har vi nu Nikoline Laidlaw og Sofie Halling Vikkelsøe (Danske Studenters Roklub) igennem opsamlingsløbet. De slutter som nr. 4 og  dette giver dem en plads i søndagens B-finale kl. 09.30.

Foto: Balint Czucz

Opdatering lørdag kl. 09.50: 

Uvejr i Beograd omkring robanen, har fået World Rowing til at rykke formiddagens løb.

Derfor ser den opdaterede danske tidsplan nu således ud:

W2-, opsamling kl. 10.35

M4-, A/B-semifinale kl. 11.26

M1x, A/B-semifinale kl. 12.01

LW2x, opsamling kl. 12.08

LM2x, A/B-semifinale kl. 12.22

Start videoen, og hør lidt om de tanker W4- har for den kommende sæson:


Opdatering fredag kl. 17.10 

I alt otte danske løb er det blevet til fredag ved dette års første World Cup.

W2- med Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (begge DSR) lagde ud i et heat hvor kun førstepladsen gav en billet direkte i A-finalen. Den danske båd slutter på femtepladsen, hvilket betyder at de lørdag morgen kl. 09.50 skal ro opsamling.

I W4-, hvor der kun er seks anmeldte, skulle Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) Marie Johannesen (Roskilde), Julie Holst Poulsen (Odder) og Astrid Steensberg (DSR) ro Test Race forud for søndagens A-finale kl. 12.53. En andenplads i løbet og tiden 6:54.47, giver gode tegn til søndagens A-finale.

I M4- tager Holstebro-båden med Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg, Tobias Bork Kristensen og Kaare Mortensen den tredje og sidste billet videre i A/B-semifinalen kl. 10.39 lørdag.

En fornem sejr i indledende løb, sender Bastian Secher (Roskilde) videre til M1x kvartfinalen, hvor han napper en plads i A/B-semifinalen kl. 11.26 lørdag med en tredjeplads.

For Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd) i LW2x var der også kun en billet direkte videre, så de skal med deres fjerdeplads i indledende, en tur omkring opsamlingsløbet lørdag kl. 11.33.

En femteplads i indledende sender LM2x Oscar Petersen (Bagsværd) og Alexander Modest (Lyngby) en tur omkring opsamling, det løb omsætter de to herrer til en andenplads, der er adgangsgivende for lørdagens A/B-semifinale kl. 11.47.

Kort opsummeret, så ser lørdagens danske program altså således ud: 

W2-, Opsamling kl. 09.50
M4-, A/B-semifinale kl. 10.39
M1x, A/B-semifinale kl. 11.26
LW2x, Opsamling kl. 11.33
LM2x, A/B-semifinale kl. 11.47

Lørdag vil løbene kunne følges på livetracker og fra kl. 11.00 – 13.20 vil der også være livestream. Begge dele vil der kunne findes link til, øverst på siden her.


Nu er tidsplanen for alle indledende løb klar: 

W2- Nikoline Laidlaw og Sofie Halling Vikkelsøe (Danske Studenters Roklub) ror kl. 10.00 mod Storbritannien, Holland, Tjekkiet, Kroatien og Kina.

Da der i W4- kun er seks anmeldte hold, Danmark, Kina (1), Kina (2), Spanien, Storbritannien og Polen, kender vi allerede løbstiden for testløbet fredag og søndagens A-finale.
Den danske W4- ror testrace fredag kl. 11.10 og A-finale, søndag, kl. 12:53.

I M4- ror Holstebro-holdet Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg, Tobias Bork Kristensen og Kaare Mortensen indledende kl. 11.25. De møder Holland, Storbritannien og Indien.

M1x med Bastian Secher (Roskilde) ror indledende kl. 11.50 mod Serbien, Ungarn, Paraguay og Kina

Kl. 12.20 ror LW2x med Marie Mørch og Mathilde Persson (Bagsværd) indledende mod Polen, Grækenland, Spanien, Schweiz og Kina

Og kl. 12.35 ror LM2x med Oscar Petersen (Bagsværd) og Alexander Modest (Lyngby) indledende mod Spanien, Schweiz, Polen og  Uzbekistan.

Læs hvordan Bastian Secher er blevet klar til årets første World Cup

 

Mathilde Persson og Marie Mørch er også med i Beograd, og deres takter har været rigtig gode det sidste, lange stykke tid