wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
LDK-turneringen for 2019 blev afsluttet med Lollands Havørn

Af Bianca Toftebjerg
Billeder: Poul-Erik Wulff Høyer, Nakskov Roklub

Årets femte og sidste afdeling af Langdistanceturneringen for 2019, stod Nakskov Roklub for med Lollands Havørn, og om så det var bestilt, kunne vejret ikke have været bedre. Vind på ca. 2 m/s og en nærmest nystrøget fjord gav roerne fine forhold.

18 både og 49 roere var klar til start i lørdags, da sidste afdeling af årets LDK-turnering blev roet i Nakskov. Som de andre afdelinger så har man også i Nakskov mærket at deltagerantallet er faldende. Men det er faktisk også det eneste minus som formanden for Nakskov Roklub Poul-Erik Wulff Høyer kan komme i tanke om:

”Det var en fantastisk god dag, godt vejr og stemningen var i top fra morgenstunden. Borgmesteren var forbi om formiddagen og holde åbningstalen og igen om eftermiddagen for at dele medaljer ud. Det eneste vi ærgrer os over, er at der var for lidt hold med.”

Borgmester Holger Schou Rasmussen stod både for åbningstalen og overrækkelse af nogle af medaljerne

Der var planlagt coastalløb i Nakskov også, dem stod N.S. Roklub for, men antallet af tilmeldinger var for få, så de måtte desværre aflyses.

Traditionelt slutter den sidste LDK-afdeling med DM-fest, men den valgte Nakskov Roklub fra. Årsagen hertil var, at der sidst klubben afholdte DM-fest, ikke var så stor tilslutning. Dog fortæller Poul-Erik at der, næste gang DM-afslutningen ligger i Nakskov, igen vil være fest.

Flere af LDK-roerne blev dog i Nakskov og spiste aftensmad på Restaurant Fjorden, der ligger tæt på Hestehovedet Strand og Danmarks næstlængste badebro.

Overordnet set er Poul-Erik tilfreds med lørdagens forløb, og fortæller at ikke blot vandet men også servicen var perfekt i Nakskov, men nu venter evalueringen:

”Selv er vi vældig godt tilfredse med det hele, og protester var der heller ingen af. Nu venter evalueringsmødet i november, og en snak om, hvordan vi skal gøre fremover.”

De endelige resultater

I herrernes 25km, var det ikke overraskende Kalundborg Roklub med Bjarke Christensen Bang, Aleksander Hansen og Kåre Mattesen der sejrede i ikke blot lørdagens løb, men også det overordnede DIF-mesterskab.

Medaljetagerne i herrernes 25km med Kalundborg drengene i midten

I kvindernes 10km var det Roforeningen KVIK med Tine Aabye, Ulla Jakobsen og Torill Lindebjerg der roede lørdagens sejr og DIF-medaljerne hjem.

I 10km 1.division er det Roklubben Viking der løber med sejren lørdag.

I 10km 2. division ror Nakskov Roklubs hold Roinfo lørdagens sejr hjem, og i den åbne 25km er det Ruder von Berlin der tager sejren uden modstandere.