wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk Forening for Rosport vil have flere kaproninger til Aarhus

Foto: Brian Sørensen

Flere måneders hårdt arbejde kulminerede d. 21. september 2019 på Brabrand sø, da Dansk Forening for Rosport i samarbejde med Aarhus Open Regatta med stor succes kunne afvikle DM i roning på 2000m på Brabrand sø.

Det er flere år siden, der har været afholdt større regattaer på Brabrand sø sidst, men det er slut nu og målet er, at der skal være endnu mere liv på rostadionet i Brabrand fortæller formand for regattaforeningen Sven Hagen Madsen:

”Vi håber vi kan fortsætte det gode samarbejde med kommunen og herigennem få forbedret banen yderligere, så den kan komme endnu tættere på international standard. Og det klare mål er, at Brabrand Rostadion kan blive center for kaproere i Østjylland.”

 

At Brabrand skal være et fremtidigt center for kaproere i Østjylland, er også et ønske Dansk Forening for Rosport (DFfR) har, fortæller formanden Henning Bay Nielsen:

”Det er vigtigt for dansk roning, at vi kan afholde større mesterskaber rundt omkring i landet, og på baggrund af det nyligt afholdte DM, der blev en succes, så er Brabrand sø og rostadion jo et naturligt valg.”

DM i roning på 2000m, som også er den olympiske distance, kræver et robaneanlæg inklusive startpontoner, så alle roerne kan blive sendt ned af banen samtidig – en vigtig forudsætning for en fair kaproning. Men et fuldt funktionelt baneanlæg er endnu ikke fast inventar i Brabrand, for at kunne afvikle DM i år, lånte man det manglende udstyr fra Silkeborg.

Men DFfR er åbne for en mere permanent løsning fortæller Henning Bay:

”I øjeblikket arbejder vi på en strategi, for fremtidige placeringer af større regattaer i Danmark. I den forbindelse overvejes der også, om der skal indkøbes et mere permanent startanlæg, medaljeponton og måludstyr til Brabrand sø, for på baggrund af de gode resultater fra i år, går der ikke mange år før der igen kommer DM på Brabrand og vi vil også være interesseret i at placere internationale regattaer på Branbrand Sø.”

Af internationale regattaer, der måske finder vej til den Aarhusianske sø kan være Baltic Cup 2021. Der skal Danmark nemlig være vært for U18 mesterskabet Baltic Cup, og efter planen skal dette afholdes på Brabrand Rostadion.