wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I den sidste af optaktsartiklerne til den afsluttende World Cup afdeling på Rotsee, fortæller Fie Udby Erichsen om sit lidt ambivalente forhold til Luzern

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Landsholdet ankom onsdag formiddag til Luzern og blev med det samme budt velkommen af de schweiziske vejrguder på allerfornemste vis med høj sol og vindstille, der lover rigtig forud for weekendens konkurrencer i den afsluttende World Cup afdeling på Rotsee.

Med i flyet var også Fie Udby Erichsen, der ser frem til at teste formen mod de allerbedste. Og lige netop det får hun rig mulighed for eftersom Rotsee har tradition for at tiltrække den absolutte verdenselite. Og efter sin meget lovende form i begyndelsen af sæsonen, hvor hendes forberedelser desværre blev noget forstyrrede af, at hendes båd blev smadret på træningslejren i Portugal, ser Fie nu frem til, at vise formatet i ”hendes andet hjem”, som hun siger:

Det ”andet hjem”
”Jeg har et godt forhold til Rotsee. Det er så tæt på at være hjem uden at man er hjemme, som man kan komme det. Som eliteroer kan du ikke undgå at komme derned. Det er det sted man som dansker synes er det vigtigste sted, det er der roning ligger og World Cup sæsonen har sin afslutning, det er der forbundet har deres hovedsæde (i Schweiz) og det er også derfor, at folk tager dertil”, siger Fie.

”Søen er så optimal som den kan være. Der er så mange andre steder, der egentlig passer bedre til roning fordi trænerne kan køre ved siden af vandet, hvilket de jo ikke kan i Luzern. Men det her med, at det er en natursø, der ligger i læ af bakkerne/bjergene, det gør bare, at vandet ligger perfekt beskyttet for vinden. Og derfor er man næsten altid garanteret blikvand. Sidevind, dønninger, banefordele, etc.. det giver bare ikke det samme som i Luzern”, siger Fie således.

Alle vil til Luzern
Det er ikke så sært, at Fie synes at befinde sig som en ål i mudder i den schweiziske alpe-idyl for inden for de sidste ni år, er det lige præcis her, at hun to gange har sikret kvalifikationen til OL, først i 2012, hvor hun sluttede på andenpladsen og dernæst sidste år, hvor hun akkurat sneg sig til Rio på en fjerdeplads. To resultater, der markerer milepæle i Hobro-pigens karriere, og som har fastslået Fies ”kærligheds-affære” med Luzern.

”Der er ingen tvivl om, at godt resultat fra Luzern det vejer langt tungere end hvis du har gjort det godt et andet sted. Bare se på hvor mange tilmeldinger, der er til Luzern i forhold til de to første World Cups. Der er en verden til forskel”, siger Fie et par dage før den afsluttende World Cup, der vil give Fie en god pejling om, hvor hun form-mæssigt befinder sig før sæsonens højdepunkt ved VM i Sarasota, USA, senere på året.

Er Luzern for dyr?
På trods af sin kærlighed for Luzern, kan Fie dog ikke lade være med at lufte tanken om, at man måske burde overveje Luzern´s ellers stensikre plads i kalenderen, når man tager omkostningerne i det schweiziske i mente.

”Rent personligt har jeg altid syntes rigtig godt om stedet men jeg har det også sådan at netop fordi Schweiz er et meget dyrt sted, så burde man måske tænke nyt. Det kan godt være, at det er her, at konkurrencen den er bedst, men kunne man ikke få mere for pengene et andet sted? Det koster jo kassen at komme derned, så kunne man ikke have fået to uger et andet sted? Men jeg anerkender, at konkurrencen ER den bedste dernede og forholdene er også bare fantastiske og det koster bare. Jeg har været dernede rigtig mange gange, og en enkelt gang har jeg oplevet dårligt vand, og det varede en halv dag, så i forhold til roning fås det ikke bedre”, slutter Fie, der sammen med resten af landsholdet fredag står over for sin indledende styrkeprøve på Rotsee.